maandag, maart 26, 2007

Waterland thuis

’t Gooi – Waterland (70 - 3)
De zon en zomertijd zijn de normaal zo wijze heren van de Oude Meesters selectiecommissie afgelopen zondag teveel geworden. Twee zeer uitzonderlijke beslissingen waren het eindresultaat van een langdurig overleg na een fantastische wedstrijd.
De eerste opmerkelijke beslissing was het aanwijzen van ondergetekende tot vrijwilliger om een wedstrijdverslag te schrijven. Zeer opmerkelijk vooral omdat ondergetekende geen enkel tactisch benul of spelinzicht heeft en dus niet de meest aangewezen persoon is om iets zinnigs over de wedstrijd te verslaan.
De tweede opmerkelijke beslissing betrof de Man of the Match: Iemand die slechts 20 minuten volmaakt kan natuurlijk geen Man of the Match zijn. Waarom niet Arlo die 5 tries scoorde, of Arlo met 4 maal een succesvolle conversie, of Arlo die met een sidestepje of 18 achter de trylijn de mannen van Waterland demotiveerde tot op het bot en de conversies wat vergemakkelijkte. Rob Houba met een try-saving tackle en wel zeer goede coaching van de backs (althans van deze back) had zeker niet misstaan of waarom niet Rob Pel voor zeer fanatieke verdediging die helaas ten koste van de nul ging in de laatste minuut? Een duovermelding voor Eric L en Mark van Eijk voor goed fluiten en goed scoren had natuurlijk ook gekund alhoewel halve punten de interne competitie wel wat ingewikkelder maken.

Het was een prachtige dag, mooi weer, een niet al te hard veld en cake van Richard. Ruim voldoende mensen om een lekker potje te spelen en een complete familiehappening langs de kant om te zorgen voor de zo zeer gewaardeerde ondersteuning. Na een emotionele oproep van Richard (gelegenheidscaptain) om met iets meer gedrevenheid te spelen dan een week geleden, traden wij vol goede moed aan tegen Waterland. Het zou een ongekende puntenregen worden, zowel in de eerste als de tweede helft. Alles in detail beschrijven vergt meer ruimte in de blog dan spelinzicht van de auteur wat voldoende reden lijkt om er niet aan te beginnen.
De opsomming:
Arlo Vlaar - conversie gemist door Arlo
Arlo Vlaar + conversie geslaagd door Arlo
Arlo Vlaar + conversie geslaagd door Arlo
Arlo Vlaar conversie gemist door Mark van Eijck
Rob Pel + conversie Mark van Eijck
Eric Luteijn - conversie gemist door Bob Beeldt
Job Oudebeke - conversie gemist door Arlo
Martijn Heijning + conversie geslaagd door Arlo
Rob Pel - conversie gemist door Richard van Dalen
Erik Bosman + conversie geslaagd door Arlo
Arlo Vlaar - conversie gemist door Richard van Dalen
Verder de eervolle vermeldingen: Goed hookerswerk van Peter Dencher, Job Oudebeke die zijn eerste try scoorde voor de Oude Meesters en Jan van Diest (toch ook goed voor een rode broek) die zijn rentree maakte. Dick de Jongh verrekte nog zijn duimpje in een poepert van Waterland. Enige smetje op deze verder zo positief verlopen wedstrijd was het kicken: 5 gemiste conversies….

Na afloop konden we zowaar Bake I, het feestvarken van vorige week, nog even in het zonnetje zetten die tot tranen toe was geroerd door alle sympathieke gelukwensen die hij had mogen ontvangen. Ook zijn schoonouders stelde het vliegreisje aangeboden door het derde (een enkeltje uit het raam) zeer op prijs. Drinken zonder knoeien en kwijlen is wat lastiger na je 50ste zo bleek toen Bake werd toegezongen.

Al met al een zeer goede dag met een uitstekend resultaat en de nodige jugjes. Helaas waren onze trouwe supporters van het eerste voor het tweede jaar achtereen de zomertijd vergeten en kwamen ze pas tegen een uur of 1 binnendruppelen.
Volgend jaar nog een keer proberen?

Erik Bosman

Geen opmerkingen: