maandag, maart 10, 2008

Verslag zondag 9 maart 2008

Verslag ’t Gooi 3 – Alkmaar 2

Uitslag 50-05

Zondag 9 maart 2008 was weer een dag om ooit te vergeten. Slecht weer, lekker veel modder en een tegenstander die eigenlijk niet goed wist of ze nou wel of niet wouden spelen., met andere woorden “het was ons weer”.

De tegenstander was helaas niet compleet maar wel zo sportief om te komen en er het beste van te maken. Ondanks dat Frans blijkbaar moeite moest doen om een team op de been te brengen hadden we toch genoeg man en zelfs nog mannen over om het team van Alkmaar aan te vullen, dit terwijl wij onze sterspeler Rob Ackers nog moesten afstaan aan het 2e team.

Goed we begonnen wat te laat maar dat kon de pret niet drukken, in de eerste helft leenden we 4 spelers uit aan Alkmaar, deze krijgen vanzelfsprekend bonuspunten voor hun opofferingsgezindheid. Onder leiding van een goed fluitende Mark werd het een leuke eerste helft waar ’t Gooi toch wel duidelijk de overhand had. Er waren mooie acties waar de nodige tries uit gescoord weren. De scrum heerste, set scrums alle eigen ballen en meerdere against the head, over de line-outs valt niets bijzonders te melden. Als gevolg hiervan konden de driekwarten zich uitleven en mooie aanvallen opzetten en afronden. Dit resulteerde in tries van Rob Pel (2), Rob Houba, Peter Lakeman, Martin Heyning en Roland Buisman. Een prachtige actie werd ook nog eens fenomenaal afgerond door de alom aanwezige eerste rij in de vorm van Job Oude Bekke. Ook werd er redelijk geschopt door de aanvoeder die wel 5 keer raak wist te schoppen en 1 keer op de paal. De jongens van Alkmaar deden zeker hun best maar echt gevaarlijk konden ze niet worden.

De tweede helft gaf wel een heel ander beeld te zien. We moesten twee zeer solide spelers uit de scrum missen vanwege blessures, Dick Verbeek en Piet Hein Govers. Daar kwam nog bij dat Nigel E (ook bekend als Laidlaw) het nodig vond om bij de tegenstander in te vallen. Het resultaat was dat we maar 1 try konden scoren in de tweede helft en dat Akmaar dat ook deed, nota bene door een zekere Nigel E die het nodig vond te demonstreren hoe een torpedo door de verdediging kan dringen. Uiteindelijk werd de score 50 – 05, een mooie score die we wel weer eens nodig hadden om het moraal op te krikken.

Complimenten aan:

  • de spelers van ’t Gooi die bij Alkmaar zich volledig inzetten, Arthur, Nigel E, Jeroen B, Nigel L en Nick L.

  • Frans die er maar weer voor zorgde dat er gespeeld kon worden

  • Joost die er voor zorgde dat er geen 1e rij belasting geheven behoefde te worden omdat er al te veel lekkers was.

Peter Dencher (Man of the match, dus eindelijk ook wat puntjes in de lijst).

Geen opmerkingen: