maandag, januari 17, 2011

Pink Panthers 2 - Gooi 4 (12 - 20)

Op deze mooie januari zondag waar de temperatuur boven het gemiddelde is gestegen, mochten onze mannen van de Z-electie in plaats van twee, helaas maar één wedstrijd spelen.

De Pink Panthers moesten worden bezocht door het vierde team van RC 't Gooi. Na een lange winterse periode was het voor velen weer even wennen dat andere delen van het lichaam in actie moesten komen.


Na een gebruikelijke warming-up kon de wedstrijd beginnen met een redelijke basisopstelling.


Het begin van de wedstrijd was echt voor 't Gooi, zonder dat deze overmacht tot een score leidde. Er werd iets te weinig in het patroon gespeeld en teveel kleine foutjes gemaakt. Het was een wedstrijd van scrum naar scrum, iets waar we normaal wel raad mee weten. Hoewel het pack pas later echt overwicht kreeg in de scrum, werden er vele goede situaties gecreëerd waaruit de driekwarten konden aanvallen.


Omdat dat niet altijd zo is, hebben zij geprobeerd alle ballen direct op de wing te krijgen. Dat dit niet in het geoefende patroon is moge duidelijk zijn, maar ondanks dat was het toch redelijk gevaarlijk.


Dat er uit de eerste actie waarin we het voorwaartse fasespel speelden daadwerkelijk een try volgde heeft er helaas niet toe geleid dat dit veel vaker gebeurde. Het is ook vreselijk moeilijk om tijdens de wedstrijd dit soort zaken te wijzigen of om te draaien.


Onze wissel op de halfbacks was voor de tegenstander erg lastig om hun team op aan te passen.


Door hard werken viel nog voor rust onze tweede try. Dat de Pink Panthers het er niet zomaar bij lieten zitten was wel duidelijk; met een paar zeer sterk gelopen aanvallen kwam 't Gooi een beetje in de verdrukking. Door goed teamwerk, hard werken en een paar persoonlijk acties wist het vierde goed stand te houden.


In de rust geprobeerd de puntjes op de i te zetten, maar de echte gooi finesse kwam niet tevoorschijn. Gelukkig bleef de wil aanwezig om hard en voor elkaar te werken. De Panthers wisten twee keer te scoren waarvan één keer geconverteerd. Dus stonden we 2 punten achter omdat de (moeilijke) conversies allemaal werden gemist. Na een schitterende (in ieder geval voor het vierde) driekwarten aktie werd er weer gescoord door 't Gooi. Met de voorsprong voor 't Gooi, het harde werken (ook van de Panthers) en de wil om te winnen van beide teams werd ook de situatie op het veld af en toe een beetje verhit. Nadat de ref daar goed tegen op had getreden zakte de temperatuur weer naar normale waarden, op het veld dan. In het lekkere zonnetje wisten we nog een keer te scoren door zeer alert te reageren op een uit de scrum geschoten bal. Al met al een goede wedstrijd van het team, met name de voorwaartsen kunnen deze overwinning op hun conto schrijven.


Ondanks dat dit echt een teameffort was wil ik toch enkele personen nog benoemen: Allard die overal bij was en onverschrokken op de bal dook, Patrick en Sybren die bijna onopgemerkt zeer veel nuttig werk verrichten, Job die weer eens wilde ballen en dat onwijs goed deed, Maron die goed speelde en onterecht met geel even mocht afkoelen, Eric die enorm veel pressie speelde en zeer alert was en eigenlijk even had moeten afkoelen, Arjen die zeer veel leert, tackles en fantastische tries drukt, Imed en Roland die een solide centerpaar zijn, Arthur voor zijn veelzijdigheid, Martijn, Nigel en Paul voor inzet en vechtlust, Jeroen en Hans voor het degelijke scrumwerk en Marc voor het 2e rij werk en zijn line-outs, Sjoerd voor zijn wil en inzet (en geduld) op de wing en Rob voor zijn tackles, dummys en lullepot (?).


Jongens, allemaal bedankt voor een mooie wedstrijd op een mooie januari zondag.


MOTM, Ralph Wisse



Geen opmerkingen: