zondag, maart 04, 2012

RC ’t Gooi 4 – Eemland 3 (56 - 0)


Eindelijk spelen we dan tegen Eemland. Een wedstrijd die al meerdere malen is uitgesteld. Het is een frisse lente morgen en het lijkt erop dat we een enthousiast en volledig team in het veld gaan zetten. De tegenstander is helaas niet helemaal compleet dus kunnen enkele van onze spelers aan de bak bij Eemland.

Zoals gebruikelijk is het in de kleedkamer stil, iedereen is met de wedstrijd en de vlinders in de buik bezig. Er worden nauwelijks grapjes gemaakt. We moeten deze pot gaan winnen, focus en ABC rugby zonder 50-50 passes.

Na een degelijk warming up gaat het dan toch eindelijk beginnen. En ja hoor we scoren al snel, weet echt niet meer wie het was. Maar dat doet er niet toe. ‘T Gooi gaat goed door en met een zekere regelmaat wordt er gescoord, de kereltjes in de lijn krijgen ook veel ballen en kunnen laten zien dat ze hard kunnen lopen. Soms vergeten ze wel rechtuit te gaan of de bal mee te nemen maar dat is te verwachten als je zo blij bent om eindelijk eens een kans te krijgen met de bal te lopen. In het veld zijn er eigenlijk geen uitblinkers behalve natuurlijk de helden die niet scoren maar andere de kans geven dit te doen. Alles voor het team nietwaar.

Jammer genoeg worden we aan het eind wat slordig en maken veel overtredingen waardoor de tegenstander toch een enkele kans krijgt. Deze weten ze echter niet te benutten.

Na 80 minuten leuk en fair rugby zit het re op en kunnen we terug de kleedkamer in.

Een goed besteedde zondag middag onder deskundige leiding van Eric.

De volgende week weer tegen Eemland maar dan uit, dat wordt vast andere koek.

MotM
Peter Dencher

Geen opmerkingen: