maandag, januari 02, 2006

Oud blijkt nog steeds jong in daden

Jl. zondag was het weer zover: het jaarlijks treffen tussen Jong (<25>35 jaar) op de 1e dag van het nieuwe jaar. En hoewel mijn geest er nog niet aan wilde was mijn lichaam er eigenlijk al jaren aan toe; ik mocht nu officieel deel uitmaken van de Oude Meesters. En het bleek zowaar geen stap terug van het 1e naar een soort van 3e, maar zelfs een stap of 5 vooruit wanneer je de teamspirit voelt die in alle hevigheid in het 58(!?!)-koppige spelersbestand leeft.

Ondanks alle drank die met het inluiden van 2006 was genuttigd werd er een schitterend spelletje rugby op de mat gezet. Een mat die overigens net op tijd in goede staat was na een aantal witte dagen. Oud had verleden jaar het beladen duel in haar voordeel weten te beslissen en dat moest dit jaar een vervolg krijgen. En dat bleek uit te gaan komen. Jong dacht eerst nog even stoer te doen met een blote billen moon-hacka, maar dat maakte niet echt veel indruk.

Weldra bleek dat Jong zich snel oud ging voelen met de diverse rushes, harde tackels en tactisch erg sterk spel. Jong wist desondanks Oud bij te benen qua score hetgeen de onpartijdige supporter kon bekoren. Wie allemaal wisten te scoren voor Oud is me niet helemaal bijgebleven maar de meeste kwamen voort uit teamwork dus verdient het gehele team hier genomineerd te worden voor 'man of the match'.

De 'Any Given Sunday'- pep talks van coach Rob in combinatie met de Glühwein van Frans en het magische bidon-'water' van Evert leidden er uiteindelijk toe dat Jong met de staart tussen de benen moest afdruipen; alle goede voornemens van de jonkies ten spijt. 'T was een goed begin van mijn nieuwe jaar. Een absolute eer om met een paar honderd jaar rugbyervaring in een team te mogen spelen en dan ook nog eens te winnen.

Dat is toch weer het mooie van rugby; er stond van alles in het veld tussen de 14 en 60+ en iedereen heeft toegevoegde waarde voor het team. Alleen moet Jong nog veel oefenen om de ongeslagen reeks van Oud van de afgelopen jaren (2 jaar maakt al een reeks) te doorbreken.

Een 'groen' oudje, Charlie Dekker

Geen opmerkingen: