dinsdag, februari 06, 2007

Gooi 3 – Casticum 3 (12 – 14)

Maandag ‘the day after’. Het is weer moeizaam overeind komen als ik moet opstaan. Alles doet weer pijn, maar aan de nader kant is het ook weer lekker. Is het dan toch allemaal te veel voor dat oude lichaam?

Zondag 4 februari 2007. Op het programma staat Castricum 3. Het weer is goed het veld ligt er (redelijk) mooi bij. 22 spelers op de lijst. Het 1ste team zou er jaloers op kunnen zijn. De eerste wedstrijd tegen Cas uit is nipt gewonnen dus we weten wat ons te doen staat. Donderdag lekker getraind en alles doorgenomen. We hebben zelfs een ‘gameplan’. We gaan vanuit alle set peaces 1 of 2 fase spelen. Hun verdediging stuklopen en vervolgens onze wingers bedienen.

In de eerste helft werd niet gescoord waaruit al blijkt hoe de verschillen tussen beide teams lagen. Cas liet het in die eerste helft na om een aantal goede breaks af te maken. Waarbij overigens in de tweede lijn goed verdedigd werd door ’t Gooi. Alle spelers toonde een goede inzet het tempo lag daardoor lekker hoog. Er werd goed in support gelopen waardoor wij met enige regelmaat flink wat meters konden maken. Ook ’t Gooi was in die eerste helft gevaarlijk en een aantal keer dicht bij een try. Helaas konden ook wij net geen try scoren.

In het eerste deel van de tweede helft zette ’t Gooi goed druk en werd er hoofdzakelijk op de helft van Cas gespeeld. Vanuit een driving maul werd de bal goed en snel naar de backs gespeeld waaruit ondergetekende zijn eerste try van het seizoen kon scoren. De conversie werd benut door Peter Lakeman. Cas raakt halverwege de tweede helft door een goede wissel meer op dreef waaruit zij binnen 10 minuten twee try mooie try’s konden scoren. Het laatste deel van de tweede helft was weer voor ’t Gooi. Richard Vlaar kreeg de bal van Marc van Eijk vanuit een penaltykick 5 meter voor de try line. Vastberaden denderde hij over de try line. De conversie werd door Peter tegen de paal geschoten (ook knap). In het laatste deel van de tweede helft had ’t Gooi de wedstrijd kunnen bepalen door twee penaltykicks op de palen te schoppen i.p.v. te gaan spelen. Eindstand 12-14 voor Cas.

Met een goed gevoel en opgeheven hoofd konden we het veld verlaten. Helaas net geen winst, maar de trainingsarbeid wordt steeds beter zichtbaar. Na de wedstrijd was er nog even onduidelijkheid wie er ‘man off the match’ moest worden. Voor deze titel waren een aantal spelers genomineerd. Uiteindelijk is Job Oude Becke het geworden omdat hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, direct opviel door zijn inzet en door zijn loyale opstelling tijdens de nodige wissels. Job welkom in het team.

“Schat, kan jij me even masseren?” “Nee, nee jij wilt toch zo graag rugby spelen……”

VRIJDAG 9 FEBRUARI A.S. OM 20:00 UUR TEAMMEETING.