dinsdag, april 10, 2007

Den Helder – ’t Gooi 3 (73- 5 of zoiets?)

1e paasdag en alle die-hards van het derde laten het paas-ontbijt voor wat het is en trekken naar het noordelijkste puntje van Holland, Den Helder. Het bolwerk van de Koninklijke Marine.

Vandaag was het de laatste competitie wedstrijd voor het seizoen 2006-2007, een memorabele dag aangezien Fred van Verseveld zijn (voorlopig) laatste wedstrijd zou spelen.

In ieder geval een goed begin, bij aankomst direct een schaal met gevulde eitjes van de familie van Diest, volgens velen waren ze erg lekker.

18 man aanwezig bij Den Helder uit is niet slecht voor een laatste wedstrijd en iedereen had er zin in. De wedstrijd thuis hadden we net verloren dus het zou er om spannen. Helaas het werd toch een wat andere wedstrijd dan wij gehoopt hadden, wat Utrecht vorige week overkwam ondervonden wij nu aan den lijve, we werden weggespeeld. Tackles werden niet gemaakt en al gauw hadden we enkele tries achter de kiezen. De eerste helft kwamen we er niet aan te pas. Ook met gewonnen ballen (best wel aardig wat) konden we niet veel bereiken, elk foutje werd meedogenloos afgestraft. Desondanks bleef onze fool back zijn tackles maken maar stond hij soms tegenover een numerieke overmacht.

Na een goede “pepper talk”in de rust gingen we vol goede moed de tweede helft in. Het ging zowaar een stuk beter en we speelden de eerste twintig minuten voornamelijk op de helft van Den Helder. En ja hoor na een gewonnen line-out wist Martijn zich over de gain-line te werken, ging goed naar de grond, support en een mooie try van Eric tussen de palen was het resultaat.
Vanaf dat moment was Den Helder nog gemotiveerder en lieten ons zien waarom zij in de 2e klasse horen en wij in de 3e klasse. De fitheid van onze marinemannen (en vrouw) was superieur aan die van ons en voor het gooi was er geen eer meer te behalen.

Het had zo’n mooie rugby dag kunnen zijn, de tegenstander was echt beter en we lieten ons weer verleiden tot het onderling gepraat.

Rest het derde nog 2 toernooitjes (5 & 12 mei) waar we kunnen laten zien dat we toch wel lekker kunnen rugbyen en een leuk team zijn.

O ja er waren ook nog wat punten te verdelen; Eric stijgt weer een plaatsje vanwege het drukken van een bal in het try-gedied van de tegenstander en de schrijver van dit stukje komt eindelijk ook op de lijst met wat punten voor “man of the Match”

Peter Dencher

Geen opmerkingen: