dinsdag, mei 01, 2007

De Greate Pier (de watte?)

De teams
Phoenix (Delfzijl), De Greate Pier (Leeuwaarden), Castricum, Rush (Schagen),’t Gooi en nog een team. Er waren ook twee dames teams aanwezig; De Greate Tryn en ???

De spelers
Frans heeft een leuke team samen gesteld met 14 spelers uit alle rangen en standen van de club, van het 1ste tot part time 3de. Voorwaartsen = Job Oude Bekke, Nicky, Hans Nikkels en Rob Ackers zetten een goede eerste rij neer aangevuld door sterke optredens van Michel en Nigel in de 2de rij. Backs = Eric L. deed wat hij zo goed kan: druk op hun scrum-half en breaks vlak langs de scrum, Robbie Pel in support die heel sterk aan de bal was. Augustine deed de dames knieën knikken (voorral toen hij met de billen bloot ging!). Eric Bosman, Marron en Thomas vulde de dreiging vanuit de drie kwarten aan met veel support spel en een aantal leuke breaks door de linies. Arlo stond als een kei te verdedigen en met veel flair (of schrijf je dat Vlaar) aan te vallen. Samen met zekere vangballen van Roland werd de poort stevig dicht gehouden.

Het spel
Volgens mij hadden wij nog nooit 10-a-side gespeeld! Dit is sneller dan 15-a-side maar wat rustiger dan 7s wat bij onze minder jonge lijfjes wel goed paste. 10 minuten per helft. 5 man scrum. De droogte van de afgelopen weken maakten de velden zeer hard (en dit voelen wij allemaal nu nog in onze botten). Door spelers veel te rouleren is iedereen aan speeltijd gekommen.

Soms leek het wel basketbal want de scheidsrechters lieten veel toe maar dit zorgde er wel voor dat er door gespeeld werd en de vaart bleef er in. Met de ervaring die wij in het veld hadden staan gekoppeld aan de conditie van de jonge honden werden de ruimtes goed benut. Door weinig ballen weg te geven hield ’t Gooi de touwtjes in handen en werd het regie van elke wedstrijd door ons bepaald. Goed support spel van ’t Gooi deed menig team de das om. Iedereen deed wat nodig was, het ging bijna vanzelf. Zo is het leuke ballen, niet waar heren?

Het resultaat suggereert dat wij met twee vingers in de neus hebben gewonnen maar zo voelde het zeker niet. Wij hebben er hard voor (elkaar) gewerkt en er werd dan ook met veel plezier gespeeld. Volgens toeschouwers was dat ook duidelijk te zien in onze spel.

Het leukste is natuurlijk om Castricum in de laatste en beslissende wedstrijd van het veld te spelen met o.a. een leuke opening try van Roland (captain). En natuurlijk 0,0 punten tegen!!!!! Da’s lekker! De score verloop is bij gehouden maar dat laat ik aan een ander over (Frans?).

En natuurlijk weer een trophee!

Een greep uit de wedstrijden/toernooi:
- voor een doorgebroken Marron werd het zwart voor de ogen en zijn motor begon te haperen. Wat was er nog te gaan, een metertje of 15? Géén try.
- met niemand in de buurt laat Augustine de bal vallen vóór de try line, géén try.
- Robbie Pel loopt één streep te ver, géén try!
- een onwaarschijnlijke side-step van Rob Ackers, jammer dat ie de bal gelijk kwijt was. Géén try!
- Eric Bosman, één try laten vallen (hij zegt van niet), één try afgekeurd (in touch). Maar toch één geldige try kunnen drukken.
- eerste wedstrijd tegen drie dames, twee in de tweede rij - waar hielden zij aan vast tijdens de scrums? Goed inkijk Nigel, Michel?
- Eric L., half ontbloot, met camera in de hand, het veld op achter een doorgebroken Arlo aan om een try eeuwig vast te leggen.
- Michel een beetje nat geworden door een vliegende water fles.
- iets Fries: op het score board => Gastûh !!?
- Frans deed de vrouwelijke hartjes harder kloppen met zijn oogverblindende blote borstkas.
- Lekkere verse broodjes met kaas en vlees voor de lunch (beter dan die pakketen met zure appel die je meestal krijgt – hint, hint !).
- Tip van Nigel: géén lange noppen!
- en uuuuhhh .......... sunscreen anyone?

Niet te vergeten….
Willem, Frits, Jolanda en Linda (Nigel’s mum), bedankt voor jullie support. Altijd leuk om fans langs de kant te hebben. Ook een bedankje voor Lieske van De Greate Tryn die ons tijdens het dames trainingsdag heeft uitgenodigd om aan De Pier mee te doen. Zo zie je maar weer hoe de onderlinge contacten tot leuke dingen kunnen leiden.

Volgende week zaterdag weer?

Geen opmerkingen: