maandag, december 24, 2007

Beste Michel Hartong

Beste Michel Hartong,

Ik vind het zeer moedig van je dat jij met je jeugdige team

(Definitie van jeugd: Jeugd is de benaming voor de periode dat iemand kind is, dus nog niet volwassen. Het is ook de verzamelnaam voor alle personen die jeugdig zijn en wordt ook wel in het adjectief "jeugdig" gebruikt om het zich jong gedragen of jong lijken mee aan te duiden. Jeugd is leeftijdsbepaald, maar leeftijdsgrenzen zijn veranderlijk. Er kan gesteld worden dat de biologische rijping het einde markeert van de kindertijd. Tegenwoordig is dat gemiddeld op ongeveer 12-jarige leeftijd.)

weer een poging gaat wagen om ons, de “oude meesters” (ferme stoere Mannen/ervaren Kanjers/ door de wol gewassen Bikkels/charmante Rugbyheren) te gaan bestrijden op nieuwjaarsdag. Moedig maar ook een beetje dom. Ik begrijp je niet, jij en jouw team zijn al menigmaal afgedroogd/opgerold/ingepakt door ons en toch….ga je het weer proberen. Je moet het niet als een verplichting gaan zien hoor.

Ik heb begrepen dat je een beetje bang bent maar dat hoeft niet hoor.

Definitie van angst:

Hevige angst gaat vaak gepaard met lichamelijke verschijnselen als een verhoogde hartslag en bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, kortademigheid en hoofdpijn. Ook kan er sprake zijn van een bleke gelaatskleur, zweten, een verhoogde productie van adrenaline in het bloed, en stoornissen in de spijsvertering. Psychologisch gezien gaat angst gepaard met een vaag gevoel van dreiging of gevaar. Soms kan angst een symptoom zijn van stress. De lichamelijke symptomen van angst worden wel gezien als een manier waarop het lichaam zich voorbereidt op bedreiging van buitenaf.

Ons een vat aanbieden om te verliezen lijkt me een betere strategie, alleen 1 vat is te weinig, dat moeten er minstens 10 zijn.

Om vervolgens in de wedstrijd er toch voor te gaan, want, laten we eerlijk zijn, we willen toch niet gaan verliezen, omdat er een paar biertjes beloofd zijn, nauwelijks genoeg voor 1 avond ?

Affijn mijn beste Michel,

Je mag nog afzeggen en anders tot 1 Januari.

Groeten van Bake II.

Geen opmerkingen: