dinsdag, november 17, 2009

Teameffort brengt succes in Bakkum

Teameffort brengt succes in Bakkum

Afgelopen zondag is het derde afgereisd naar Bakkum alwaar de klassieker tegen het driede (rugbyclub Castricum) is gespeeld. Waar we vorig jaar nog met twee puntjes verschil de wedstrijd verloren en waar het driede een echte concurrent was in de strijd tegen degradatie, zou dit jaar gezien de stand en uitslagen het een ander verhaal moeten zijn. Ware het niet dat Castricum de afgelopen wedstrijdvrije periode bijzonder goed is doorgekomen, hierdoor stond er toch een team dat er menig wedstrijd niet zal hebben gestaan.

Na een super start van ons stonden we al binnen enkele minuten op een try voorsprong en konden we de druk op Cas lekker opvoeren. Maar na vele aanvallen van het Gooi en een paar kleine fouten was de stand door een teamtry van het Gooi en individuele try's van Cas toch 12-10 voor de thuisclub. Met enorme inzet en een kleine wijziging in speltactiek wist het Gooi nog een derde try te drukken en te converteren. De stand bleef 12-17 en hiermee stelde het Gooi 4 belangrijke competitiepuntjes veilig.

Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen een plezierige dag rugby heeft gehad, waarbij weinig tot niet is geouwehoerd, bijzonder hard is gewerkt en als team is geopereerd.

Grote Klasse.

Vandaar dat na de wedstrijd onderling vele complimenten zijn uitgedeeld over hoe goed men wel niet heeft gespeeld. Het verbaasde dan ook niemand dat er geen man of the match is uitgeroepen, maar het gehele team deze pluim verdient. Dat het clubhuis (of is het bij Cas dan toch een kantine) door het damesteam tot discotheek/smartlappenbar was omgetoverd, heeft misschien ook wel een weerslag gehad op de gebruikelijke plichtplegingen.

Komende week staat er nog zo'n kraker op het programma, als we thuis spelen tegen Eemland 2. Als we weer met de zelfde spirit de wedstrijd ingaan en uitspelen dan hoeft ook deze wedstrijd geen probleem te zijn.

Tot donderdag op training

Ralph

Geen opmerkingen: