maandag, november 09, 2009

Wedstrijdverslag Den Helder 1 - Gooi 3: (28 - 0)

8 nov Den Helder – Gooi 3 oftewel “de ref zag het anders”

Na een fikste tocht naar het hoge noorden werden we vriendelijk ontvangen door RC den Helder, de nummer 2 van onze competitie.

Dat het zwaar zou worden wisten we maar wat we meemaakten hadden we nooit kunnen bevroeden.

Na het gebruikelijke omkleden, opwarmen bij de hockeymeisjes, pep-talk, etc. begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd.

In het kort: kick-off, line-out, try tegen. 7-0 binnen 1 minuut. Oei!!

Maar dat zou niet nog eens gebeuren, de gehele eerste helft zorgden wij ervoor dat den Helder niet goed meer in hun spel kwamen en we creerden zelf ook nog scoringskansen, Allard: afgekeurde try; Ihmed: 1 mtr voor tryline bal laten vallen. Maar Den Helder had de joker ingezet: de ref. Normaal gesproken heb ik niet zo’n probleem met slecht fluiten maar dit was op het lachwekkende af. De frustraties liepen hoog op en ‘there was a lot of handbag-waving going on’ zouden de Engelsen zeggen.

Tweede helft hetzelfde beeld als in de eerst. Beide partijen werden niet echt gevaarlijk. Tot de vermoeidheid toe begon te slaan. Steeds vaker gebeurde het dat 1 Gooier tegen 3 DHelder-spelers kwam te staan.

Laatste 20 minuten toch nog 3 tries tegen, alles geconverteerd. Uitslag 28-0.

Samenvattend: er is hard gevochten en iedereen toonde de juiste mentaliteit, iedereen draaide op het juiste moment de knop om en hield zijn kop en ging door, niemand kankerde op medespelers, alleen: we mochten niet scoren.

Na afloop toch weer met het hoofd omhoog naar de bar en weer van ons laten horen met dit keer een Duits liedje waarin de vrouwelijk lichaamsdelen bejubeld worden.

En dan weer dat pokkeneind terug.

Volgende week: Castricum, here we come !!


MotM

Arthur (dit keer: nr 14)

Geen opmerkingen: