zondag, december 13, 2009

De Slag bij Utreg

Burgers zijn niet te vertrouwen. Dat bleek wederom deze zondag. De dag was zo goed begonnen: de zon scheen, het veld was al heerlijk ontdooid en klaar voor diepe bewerking door de Meesters uit het zooo imposante Gooi.

Op weg naar de aangelegde wei in 's Hollands nieuwe groeikern, bleek deze behoorlijk onvindbaar; verstopt achter spoorlijnen, halfafgebouwde glazen gebouwen en 30.000 vinexwoningen.

Bij aanvang van de wedstrijd tegen URC, bleek het Derde team van het Gooi haar prioriteiten elders te hebben... De ondergaande zon was prachtig. Ook bleken veel spelers, zelf ondernemer, al na te denken hoe ze 2010 wel tot een succes zouden maken. Anderen dachten enkel aan vrouwen.

Affijn. URC vond het nodig om overdreven veel aandacht aan onze tryline te geven. Dit resulteerde in een eindstand van 67 - 12. Vanuit het Derde werd het niet nodig geacht hier enige materiele weerstand tegen te bieden. Met name de nummer 12 liep regelmatig langs 5 Gooiers...

Over onze performance kunnen we helaas kort zijn. Die was er niet. Als echte oude mannen bleven resultaten enkel bij woorden. Positieve woorden wel te verstaan. Ondanks het feit dat onze scrums slechts liepen, de line outs consequent naar de tegenstander gingen en de drie-kwart lijn met andere dingen bezig was, was de sfeer goed (ps: ik begreep dat Piet-Hein en Wisse inmidddels niet meer in onmin leven en samen een biertje hebben gedronken)

Eervolle vermeldingen voor Mark Dekker voor de snelle blindside try. En Marco Pel voor de 'welverdiende' tweede try, waarmee wij de wedstrijd toch nog met een goed gevoel werd afsloten.

En er ging nog iets goed! Het bier viel uitstekend en dat konden wij echt veel beter dan de burgers van Utrecht. Tegen de studenten hopen wij dat het omgedraaid is; bovendien zijn maximaal voorbereid door het ingelastte strafkamp in Deventer.

Ps: ik wil graag nooit meer MOTM worden, want dat betekent helaas dat we stevig hebben verloren.

Met () groet,
Berend

Geen opmerkingen: