dinsdag, oktober 17, 2006

(2) Gooi 3 - Den Helder ( 14 – 17)

Op de vroege zondag van 15 oktober prepareerde het derde zich om een wedstrijd tegen Den Helder te spelen. Ondanks het nieuwe tenue en een volledig team met genoeg wissels wist men al van te voren dat het een moeilijke partij ging worden. Den Helder zag er fanatiek uit en was al ruim voor ons op het veld aan het inspelen. Ook zijn zij de koploper van de competitie, iets wat toch wel wat zegt over een team.
We lieten ons echter niet van het veld slaan en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

Den Helder liet weinig steken vallen in het eerste deel van de wedstrijd en ondanks dat het Gooi zich uitstekend weerde kwam Den Helder al snel op een voorsprong van 12-0. Mentaal bleef het Gooi echter sterk en keer op keer werd er op volle kracht gewerkt. Dit resulteerde al snel in een try van Martin Reinecke en ook de conversie werd benut door Peter waardoor er weer hernieuwde kracht te voorschijn kwam. Het Gooi drukte door en Den Helder bleek toch niet over een onuitputtelijk uithoudingsvermogen te bezitten. Na een goede aanval van het Gooi wist Rob Pel die door zijn grote inzet ook uitgeroepen is tot man of the match nog een try te scoren.

Vanaf de zijlijn keek men bewonderend toe naar het spel dat de oude meesters lieten zien. Jan-Willem liep echter iets anders te bewonderen en wist subtiel een hand te plaatsen op de borst(kas) van een bevallige hinde die met Den Helder meespeelde. Dit gebeurde gelukkig dit in het heetst van de strijd waardoor hem waarschijnlijk een blauw oog bespaard is gebleven. De voorsprong die het Gooi wist te behalen met de try van Rob bleef lang staan en 5 minuten voor tijd zag het er naar uit dat de overwinning binnen handbereik lag.

De te groter was de desillusie nadat Den Helder in een van de laatste minuten alsnog een try wist te scoren. Met nog een paar minuten te gaan werd nog even alles op alles gezet maar het mocht niet meer baten. De stand zou niet meer veranderen en Den Helder zou met 17-14 de overwinning pakken.

Ondanks het verlies was iedereen tevreden over de gespeelde wedstrijd en er lijdt geen twijfel over dat er deze week weer volop getraind gaat worden voor de volgende wedstrijd.