dinsdag, oktober 10, 2006

8 oktober 2006 : Gooi 3 – Smuglers (10 – 17)

Deze speciale zondag was de gelegenheid voor het derde team om te laten zien dat het echte een team geworden is. De stemming in de kleedkamer was opperbest, misschien zelfs wel een beetje te ontspannen. Weer wat bekende gezichten die we nog niet in het veld hadden gezien seizoen 2006-2007, op papier een stevig team met een goede combinatie van ervaring en jeugdig enthousiasme. De tegenstander, Smuglers uit Velzen, een team van ervaren jonge mannen, maar niet compleet. Daar moeten we van kunnen winnen.

Lieten we ons na de kick-off nou zo overdonderen of waren we nog niet bij de wedstrijd, in ieder geval binnen een paar minuten de eerste try om de oren, vooral vanwege niet tackelen. We worden langzaam wakker en gaan er wat aan doen. Helaas komen we niet tot scoren, de Smuglers scoren nog wel 2 keer, de reden laten we even in het midden. Duidelijk is ondertussen dat er twee spelmakers bij de Smuglers in de lijn lopen en de scrum stevig is. De eerste helft konden we niet tot scoren komen ondanks dat we regelmatig goede pressie op hun achterlijn hebben.

We gaan de rust in en er wordt flink gewisseld, nieuw enthousiasme kenmerkt de eerste minuten van de tweede helft. Het Gooi tapt uit een ander vaatje en iedereen ziet het weer zitten. Storend is echter het gemekker op de Referee. We denken dat we twee keer scoren (Rob Pel) maar deze scores worden niet gehonoreerd. De druk is groot en ’t Gooi speelt haast continue op de helft van de Smuglers. Eindelijk een line-out die goed loopt, bal wordt uitgespeel naar de wing en Bob loopt om de tegenstanders heen en scoort een try uit het boekje (“copy book”). Ondertussen heeft Arthur het veld verlaten vanwege een griepaanval, en komt John op Loose-head prop. Voordat we het allemaal goed beseffen verlaten nog twee spelers van ’t Gooi het veld, niet vanwege blessures, maar vanwege een corrigerend tikje en onophoudend praten (Richard – sin bin) en een verspreking richting scheidsrechter (Eric – rood ). Dan spelen we gedurende tien minuten met 13 man toch de sterren van de hemel en scoren een tweede try (Hans Hentzepeter). Nog 1 try te gaan en we staan gelijk. De wedstrijd was echter net te kort om onze inspanningen te belonen met een overwinning, en we druipen beschaamd het veld af. Een verloren wedstrijd waar we hadden kunnen winnen, als we ons op ons eigen spel concentreren en niet alleen naar de referee kijken. We zijn het allemaal met elkaar eens, een ervaren team als ‘t Gooi 3 moet weten dat het geen zin heeft om op de scheidrechter te kankeren en dat dit je alleen mar uit je spel haalt. Volgende week stel ik mij voor dat het hele team als een zwijgende deken over het veld raast.

Piet Hein speelde de eerste 10 minuten rugby in zijn leven.

Man of the match genomineerd is Rob Pel voor twee niet gehonoreerde tries en zijn tomeloze drive en wil om te scoren, ware het niet dat hij 15 minuten te laat was. Dus is het Nigel, die eveneens een enorme impuls gaf aan het voorwaartsenwerk.
Foto’s en weblog:

Pieter Dencher

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat gepraat tegen de ref viel mij tegen,voor de rest heeft pieter gelijk,wij stonden te slapen.Ik had er nooit in mogen staan,maandag naar de fysio geweest blijk ik al een week met een zware kneuzing rond te lopen.(3 weken rust.....ik baal)johan

Anoniem zei

Kleine correctie,

De try van jullie winger was jullie tweede try. De eerste was de welverdiende try die jullie scoorden uit de line out, na 20 minuten onophoudend aanval in onze 22. Bedankt voor een luke pot rugby!

Anoniem zei

Heren - mooi foto's van onze wedstrijd. Stijfe schouders en een klein beetje koppijn maandag ochtend. Biertjes+zondag+werk op maandag ochtend is niet een ideaal combinatie.

Tot 11 februari

Alastair (nummer 9)