dinsdag, oktober 12, 2010

Gooi 4 tegen URC 3 (0-22)

We waren er klaar voor..

Zondagochtend 10 oktober, strakblauwe lucht, geen wind, op papier een perfecte opstelling (18 man). Dit laatste hadden we ook hard nodig aangezien URC 3 met ruime voorsprong koploper was: alle 5 wedstrijden met grote cijfers gewonnen en slecht 19 punten tegen! Dit was geen gewonnen wedstrijd..

Op URC aangekomen druppelde ons team binnen. Helaas niet zoals van te voren bedacht door Ralph en Jerker: We waren met 14 man en moesten enkele aanpassingen maken in het team. Rob Pel begon als hooker omdat we niet genoeg eerste rijers hadden en Michel Post speelde op 8 ondanks een gebroken vinger.

Na de gebruikelijke warming-up begonnen we sterk aan de wedstrijd. We zetten veel druk op de tegenstanders wat resulteerde in veel knock-ons aan hun zijde. URC was echter fit en verdedigde sterk waardoor balbezit evenwichtig was. Na 20 minuten kwam Imed het veld in en waren we voor even met 15 man. Helaas konden we niet scoren of meer druk op de tegenstander zetten. Stonden we te vlak in de 3 kwart lijn, waren we te slordig in de rucks of maakte we tactische fouten? Reden is niet duidelijk- we moeten dit maar as donderdag bespreken met Jerker!

Net voor het einde van de eerste helft ging het op 2 fronten fout. We kregen een try tegen (0-5) en raakten een van onze eerste rijers kwijt. Rob werd opgevouwen en had teveel last van zijn nek om door te gaan. We konden kiezen tussen uncontested scrum (met verlies van de wedstrijd?) of we hadden een nieuwe hooker nodig. Naief stelde ik voor dat ik het wilde doen. Ik had weleens hooker gestaan met sevens.. Respect voor de eerste rijers: als flanker ben je gewend na de scrum snel met de aanval of de verdediging mee te gaan. Bij het 3de/4de op de eerste rij mag je blij zijn als de actie minder dan 40 meter is van de plek van de scrum. Vrijwel onmogelijk om bij de 1ste of 2de fase te zijn.

Begin van de tweede helft waren er mooie kansen die we net niet konden benutten. Ondanks wat woordenwisselingen en vriendelijke tikjes heen en weer, werd er fair en goed gespeeld. We konden de druk van URC tot 20 minuten voor het einde van de wedstrijd goed tegenhouden. Daarna kregen we helaas 3 trys om onze oren. Combinatie van vermoeidheid aan onze kant, nieuwe spelers bij URC en opnieuw een uitvaller aan onze kant (sin bin voor Allard).
Eindstand 22-0.

Kort samengevat, Mooie pot die we hadden kunnen winnen als we compleet waren. Mannen: bedankt voor een mooie zondag! Kijk uit naar de return wedstrijd.

Tot volgende week! (op de vertrouwde flanker positie)