maandag, oktober 11, 2010

Castricumse RC-3 tegen Rugby Club t Gooi 3


Datum 10/10/2010
Tijstip: 14.30
Plaats: Wouterland in Castricum

In het altijd mooie Castricum (zeker bij een zonovergoten herfstdag als vandaag!) moest de strijd plaats vinden tussen de mannen van Castricumse RC-3 tegen Rugby Club ’t Gooi 3.
Door alle wegwerkzaamheden (bedankt Ralph) konden niet alle mannen van het derde op tijd aanwezig zijn. Daardoor stonden de Castricummers al ongeduldig te wachten. Uiteindelijk konden we met 16 mannen aantreden.

Al direct vanaf de kickoff starten de Castricummers agressief, maar door een “nog wat zoekende” spelende Z-selectie voorkwam dat de Castricummers dit omzette in resultaten. Echter toen er een aantal blessures bij de Z-selectie ontstonden, kwamen er een aantal snelle mannen van Castricum toch goed door. Maar een walk-over is het niet geworden. Zeker in de tweede helft toen de voorwaartsen van Castricum het zwaar begonnen te krijgen. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de schitterende try van Paul, een echte voorwaartse try. En het vele goede kick-werk van Rob en Sybren voor het zwaardere werk.

Het bier drinken in de zon na de match was prima.

Het scoreverloop heb ik niet onthouden, de eindstand staat nog niet op http://www.resultservices.nl/rugby/overview.php?CompID=471. Maar voor de duidelijkheid, we hebben wel verloren.

Conclusie: we hebben gedaan wat we konden, Castricum had een aantal snelle spelers waardoor we uiteindelijk verloren hebben. Maar ik zie de thuiswedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Persoonlijke opmerking, na dertien jaar was dit weer mijn eerste officiële wedstrijd. En ondanks dat ik behoorlijk kapot ben gegaan, is het en blijft het een mooi spelletje dat rugby! Zeker als je dat bij het ’t Gooi mag doen.

Bronno Mulder

Geen opmerkingen: