maandag, oktober 25, 2010

Nieuwegein - gooi 3 (73-0)

Zondag 11.00 uur. Tijd om te vertrekken naar Nieuwegein. We gaan een lekker potje rugby spelen tegen een ploeg die we als derde team toch wel kennen als een lastige tegenstander, vooral uit. Overal regen en wind behalve in Nieuwegein, langzaam druppelen de eerste spelers enthousiast binnen terwijl de tegenstander al met minstens 18 man serieus aan een warming-up bezig is. Op papier ziet ons team er een beetje klein uit maar naar een opbeurende mededeling van Jerker met de strekking "What you see is what you get" besluiten 11 spelers zich te gaan voorbereiden op een titanenstrijd.

De tegenstanders zijn zo vriendelijk om wat jonge spelers aan ons af te staan en we beginnen met 13 man tegen een volledig Nieuwegein. Het wordt al gauw duidelijk, vandaag komt 't Gooi niet aan het gebruikelijke Champagne rugby toe zoals het vierde dat zaterdag tegen Spakenburg liet zien. Misschien was het wel andersom. Er werd kranig verdedigd maar van aanvallen kwam niet veel terecht. Na een minuut of 24 in de eerste helft moest ook nog onze bron van inspiratie, Jerker, het veld ruimen vanwege een "self inflicted injury" en gingen we met een geïmproviseerd team verder.

Het hele team heeft zich volledig ingezet en in de tweede helft werd het ook steeds moeilijker voor Nieuwegein om te scoren en zagen we sterk verdedigend werk van iedereen. Niemand liet het kopje hangen ondanks dat duidelijk was dat winnen vandaag niet mogelijk was. De uitslag was volgens de ref 73-0 en dat was eigenlijk wel in overeenstemming met het spel.


Unaniem besloot Jerker in zijn wijsheid de gehele front 5 als man of the match te benoemen met als resultaat dat er lekker veel bier was.


Jammer dat we deze week niet twee volledige teams konden opstellen, volgende week beter en als met dezelfde instelling gespeeld wordt dan winnen we gewoon.


Nr 1 van de front 5
Peter Dencher

Geen opmerkingen: