maandag, februari 07, 2011

06-02 RC ’t Gooi 4 – RC Wageningen


Het was weer zondag, er mocht weer gerugbyd worden, de gordijnen gingen open en de zon scheen! Allerlei goede ingrediënten voor een mooie zondag. Dit beeld werd even verstoord toen ik de deur uitliep en een klap in me gezicht kreeg van de harde wind die afgelopen zondag Nederland teisterde.

Vol goede moed rees ik samen met Patrick af naar Naarden. Toen we aan kwamen rijden zagen we al 18 jonge fitte mannen van Wageningen hevig bezig met een warming up. Het was duidelijk, deze jongens kwamen voor de winst. De sfeer in de kleedkamer zat er al goed in en de grappen vlogen over en weer, toch wist Wouter nog even de serieuze noot te raken om iedereen met beide benen op de grond te zetten. Wageningen kwam voor de winst maar die gaan ze niet krijgen! Na een korte maar effectieve warming up volgde de laatste peptalk waarin duidelijk de hoop werd uitgesproken dat we er wel voor zouden gaan!

En er voor gaan dat deden we, er werd van het begin af aan fel op de bal gejaagd en hard maar fair getackeld. Helaas resulteerde dit enthousiasme in een blessure voor Nesbitt aan zijn enkel, laten we hopen dat dit snel over is want we kunnen je gebruiken. Al snel werd duidelijk dat Wageningen geen enorm getalenteerde jongens waren maar er wel als een team met elkaar keihard voor gingen. De line-out ging ondanks de harde wind nog best aardig en hier konden een aantal ballen worden gewonnen waaruit aanvallen werden opgezet. Het exacte scoreverloop moet ik helaas schuldig blijven maar het ging over en weer. Na een penalty voor Wageningen waar wij gewoon stonden te slapen konden we een try incasseren. Door hard te werken van ruck naar ruck konden wij toch steeds over de gain line komen en zo richting de try line van Wageningen opschuiven. Dit resulteerde ook in een mooie voorwaartse try van Rob. Helaas werden de tries van Wageningen netjes tussen de palen gedrukt waardoor de conversies niet al te lastig waren voor Wageningen.

Toch kwam het talent van ’t Gooi weer even bovendrijven toen er werd voorgedaan hoe je een kick van de zijlijn gewoon netjes tussen de palen weet te laten verdwijnen. Halverwege liep de score toch steeds redelijk gelijk op, totdat een kick rechts in de hoek geplaatst werd en een over fanatieke Wageningen speler van de ene naar de andere kant van het veld sprintte en zo onze verdediging die niet op een lijn liep heel makkelijk kon doorkruisen. Na onze wissels hebben we tot de laatste minuut alles gegeven en werd er zoals de hele wedstrijd keihard voor elkaar geknokt. Er werd goed aangevallen maar ook goed verdedigd.

Dat Wageningen misschien niet de allerbeste rugbyers waren werd duidelijk ten toon gespreid toen hun fullback een mooie pass naar zijn winger wilde geven maar deze niet eens onderschept hoefde te worden door Fred, hij kreeg hem gewoon in zijn handen gelegd wat voor een try aan onze kant zorgde. Ondanks dat de bal aan hem werd gegeven moet wel gezegd worden dat Fred er wel stond! Al met al een leuke, harde en eerlijke wedstrijd waar alles gegeven is en we volgende keer het score verloop onze kant op moeten dwingen.

Na de wedstrijd werden er nog een liter of wat bier gedronken en mochten we getuige zijn van twee zumba’s bij Wageningen. Laten we de inzet van deze zondag niet vergeten maar de eindstand wel en vol goede moed de wedstrijd van volgende week tegemoet gaan!

Ovaal!
Kenneth Leeuwenkamp

Geen opmerkingen: