zondag, februari 06, 2011

Uit tegen Eemland 2: 'the 15'...

Terwijl de warme kern van onze selectie lekker thuis Wageningen mocht afdrogen, mocht de andere helft van het putje van 't Gooi naar Amersfoort.

Eemland 2 had zich al opgemaakt voor een spannende wedstrijd en een geplande overwinning van de pool dit jaar. Werkelijk niets werd aan het toeval overgelaten om hun team te laten winnen. De weergoden, instroom uit Eemland 1 (helaas legit) en zelfs slecht damesrugby voor de kick-off van onze wedstrijd.

Fris en fruitig begonnen we aan een mooie wedstrijd. Mooie versterking kregen wij van Ben en Mark uit ons eerste/tweede team: zo begonnen wij precies met 15 Gooiers. Reserve hadden wij niet nodig (dachten we). Al snel bleek Eemland te bezitten over een 4-tal heren die stevig konden lopen; met name dwars door onze linies helaas. Ondanks fel tacklewerk van vrijwel iedereen in het team en mooie voorwaartse verdediging, was er geen houden aan. De oorzaak voor de grote hoeveelheid tries door Eemland was volkomen duidelijk (naast een paar lopers): windkracht 8 Noord West, vol in de rug. Al hadden ze geen bal kunnen vangen, dan was deze nog door onze verdediging heen geschoten.

Na een minder fortuinlijke actie bleek helaas Mark Verbeek last te hebben van zijn elleboog. Deze bleek na afloop uit de kom geschoten te zijn. Als goede vader begeleidde Dick zijn zoon naar het ziekenhuis. Beterschap Mark!

Dit incident gaf ons wel de mogelijkheid om Bert en Ronald van Eemland in te lijven. Beiden speelden alsof ze hun eigen club de overwinning niet gunden; niet verwonderlijk, als je de tronies van de tegenstander ziet (zie foto). Wat overigens ook duidelijk uit deze foto ook blijkt, naast het behoorlijk onaantrekklijke uiterlijk van alle heren van Eemland, is de scheve verhouding in aantallen opgestelde lichamen. Uitaard kent a allen uw klassiekers: 'the 300' was een milde versie van onze wedstrijd. Bovendien dachten wij de remake te maken met 'the 15'. Deze keer geen 1 miljoen Perzen die ons Westerse beschaving bedreigden, maar tenminste 50 heren in zwart gele shirts.

Na de rust besloten wij de dat onze kansen zouden keren. De weergoden (omgekocht?) besloten anders. Precies na het fluitsignaal begon de wind wederom kracht 8 te blazen, maar deze keer Zuid Oost! (of verbeelde ik mij dat enkel) Anyway, begin tweede helft ging de afdroogpartij nog even door. Compliment voor Wisse, die ondanks de wedstrijd, iedereen sterk bleef motiveren en positief bleef. Gaandeweg werd onze doelstelling aangepast: het behalen van een try werd ons hoogste goed. Zo tegen de tweede helft van de tweede helft, bleek Eemland zowaar vermoeid, liet meer ballen vangen en wij bleken in staat om een aantal keren stevig door te breken. Na een prachtige actie door Dorre en Tusveld, drukte Mark een try. Wisse maakte de conversie en daarmee was wedstrijd voor 'the 15' gewonnen.

Bij nalezing van het bovenstaande zou je kunnen denken dat we een minder plezierige middag hebben gehad. En dat is niet bepaald waar. De wedstrijd was stevig en fair, en ik heb mij prima vermaakt. Jammer van de wind.

En Eemland: nogmaals gefeliciteerd met de overwinning en promotie.

Met () groet,
Berend

Geen opmerkingen: