maandag, januari 23, 2012

Castricum 3 - 't Gooi 3 0-31

De wedstrijd tegen Castricum 3 in Castricum zou een beslissende worden om de laatste plaatsen in het competitieklassement. Met een sterk team gingen we naar de uitwedstrijd. Bij winst kan Castricum ons niet meer voorbij in de stand en zijn we zeer waarschijnlijk de beste “nr 9” waardoor nacompetitie om degradatie wordt ontlopen.

Om dit alles te bereiken zijn we al weken met de club in overleg en is het mooi om te zien dat dit ook vruchten afwerpt. In samenspraak met het 1e,2e, de technische commissie, de wedstrijdsecretaris en de Z-electie is er alles aan gedaan om het 3e in de 3e klasse te behouden.

Ook de trainer en voormalig teammanager hebben hun steentje bijgedragen door bij deze uitwedstrijd mee te reizen en de randzaken te behartigen. Een ieder echt bedankt voor alle steun.

Dat ook Castricum met een flinke selectie (22 man) probeerde de volle punten te pakken was al voor de wedstrijd duidelijk. En dan de wedstrijd zelf, vanaf het eerste fluitsignaal (welke trouwens niet werd gegeven) zaten alle spelers overal bovenop.

Met wind mee werd Cas goed onder druk gezet en de opvolging leek perfect. Al snel werden de eerste punten op het bord gezet. Zowel in de voorwaartsen als in de driekwarten zaten we goed in de wedstrijd en konden de wedstrijd beheersen. Dat we maar 3 try’s in de eerste helft konden scoren lag kwam vooral door een hardnekkige krampachtigheid dicht bij de trylijn. Eigenlijk heeft ’t Gooi geen enkele kans aan Cas gelaten om echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft is het met een storm tegen niet anders dan de eerste helft en is het ’t Gooi wat de wedstrijd blijft domineren. Ook hier blijft de trylijn een moeilijk te passen streepje, maar het lukt toch nog 4 keer waarvan er uiteindelijk 2 tellen. Ook het eerste team had op zaterdag al gemerkt dat dat kalkstreepje bij Castricum niet zomaar genomen wordt.

Doordat voor beide partijen de inzet hoog is, is er nog een enkel opstootje dat voordat het echt uit de hand liep in de kiem is gesmoord gelukkig. Einduitslag 0-31 voor ’t Gooi dat hiermee de welverdiende 5 wedstrijdpunten pakte.

Er is met man en macht gewerkt dus de man of the match is: Jeroen, Joe, Patrick, Wouter, Piet-Hein, Nick, Rob, Allard, Ralph, Ben, Alex, Kars, Berend, Arnoud, Allert, Ralph, Kenneth, Sybren en Martijn.

Ralph Wisse

Captain


Geen opmerkingen: