woensdag, januari 11, 2012

Vol goede moed togen we op zondag 8 januari naar het nationale rugbycentrum om voor sommigen de 2e wedstrijd van 2012 te gaan spelen tegen Ascrum. Na de Nieuwjaarswedstrijd tegen jong zou ook dit weer een mooi spektakel kunnen worden. Beide teams willen vol voor de punten gaan in verband met de vermaledijde 9e plek die voor de ongelukkige play-off betekend. Nou zijn extra wedstrijden in dit supersnelle seizoen niet ongewenst, maar dan liever niet met het zwaard van damo…. degradatie boven ons hoofd.

Met een goed gevuld team qua kwantiteit, maar ook zeker kwaliteit moesten we in staat zijn om de jongentjes van Ascrum opzij te zetten. Tijdens de wedstrijd liep het net wat anders. ’t Gooi was veelvuldig in balbezit en vaak in de aanval. Vooral in de voorwaartsen konden we bij balbezit goed domineren. Ascrum was verrassend fit en tackelde furies en veelvuldig. Het moet gezegd dat ook zij met zeer veel inzet en passie aan het rygbyen waren.

2 try’s kon ’t Gooi drukken na een reeks aanvallen rondom het losse werk. Ascrum wist echter ook 2 try’s te scoren, beide helaas uit situaties dat wij in de aanval waren en met een foutje balverlies leden. De uitbraken werden door Ascrum vakkundig tussen de palen gedrukt dus waren de conversies al het verschil.

In de hele tweede helft houden wij de druk zo hoog dat ze ook nog een penalty op de palen nemen en maken, waardoor ook een bonuspunt niet gehaald is.

Ondanks deze domper, 17-10 verliezen is nooit leuk, moet gezegd worden dat we echt een goede wedstrijd hebben gespeeld.

De trainingen werpen echt hun vruchten af en ook vanaf de zijlijn was goed te zien in welk systeem wij willen spelen. Klasse mannen!

Ascrum gefeliciteerd met deze zwaar bevochten overwinning, ook jullie speelden een goede pot rugby.

Als laatst ook nog een bedankje namens het hele team naar alle meegereisde supporters: bedankt!

Geen opmerkingen: