woensdag, januari 03, 2007

Nieuwjaarspot Oud tegen Jong 1 (3 – 2)

De wedstrijd op 1 januari is al jaren een traditie, maar dit jaar begon de wedstrijd al vroeg in het jaar. Vanaf 20 december jl. werden er al steekjes onder de gordel uitgedeeld via e-mail en het blog van het derde (www.gooi3.blogspot.com). Michel Hartong werd als aanvoerder van jong op email en sms getrakteerd, waarin Jong voor van alles werd omschreven. Er werd Michel zelfs geadviseerd om maar een blessure te “Faken” en nieuwe Pampers aan te schaffen. Al deze voorpret mocht een aardige warming-up worden genoemd voor 1 januari.

De dag zelf. Het team van Oud zag er groots uit. Er was kosten noch moeite gespaard om een team, 36 spelers, op de been te brengen. Rob H. veranderde in een paar minuten van gedachte toen er een fles drank het kleedhok in kwam. Hij zou niet meer drinken deze dag. De Jonkies waren met z’n 18, waarvan er één zelfs te oud was voor Jong en te jong voor Oud. Deze “Belg” zal het wel nooit leren.
Het zonnetje scheen lekker, het veld was lekker nat en de Jonkies konden voor de Kick-Off eerst nog even hun kleurboek (kadootje van Oud) inkleuren. Oh ja, voor de wedstrijd lieten deze Jonkies nog even zien dat de luiers thuis gelaten waren.

De wedstrijd begon voor Oud niet echt lekker, een foute pass, met onderschepping werd door Jong direkt afgestraft. Binnen 5 minuten liet Oud zien wat voor wedstrijd het zou gaan worden. De gelijkmaker was een feit. De bal werd door oud zoals altijd lekker in de voorwaartsen gehouden. De 3-kwarten van Jong waren onder leiding van de “kleine” Folker aardig op dreef, maar een hard tackelend team van Oud (Mark, Rob P en Job) voorkwamen in het eerste deel ergere dingen. In de pauze wat “Gloei-wijn” van Jack om inde 2e helft team Jong op achterstand te kunnen zetten. Oud stond op 3 try’s en Jong op 2 try’s.

In de derde helft, op verzoek van Jong gelijk de laatste helft, werd het duidelijk wat Jong nog moest leren. De snelheid gebruiken tegen Oud. Met aan beide kanten nog een Try werd de eind uitslag bepaald. Job kon in de laatste minuut de gelijkmaker voor Jong met een harde tackel nog voorkomen. Na deze tackel kon Mark de bal, of was het de neus van Jeroen, overnemen en kon Oud de wedstrijd rustig uitspelen.

Fred van Verseveld

Geen opmerkingen: