maandag, januari 29, 2007

Waterland - ‘t Gooi (12-21)

Met een sterke bezetting inclusief drie reserves (en zonder twee last minute afzeggingen) gingen we naar Purmerend om de laatste “heen-wedstrijd” te spelen. Op een lekker modderig veld begonnen we na een kwartier wachten door de wedstrijd volledig naar onze hand te zetten.

Victor maakte de eerste try tussen de palen na 5 minuten, waarna Arthur de conversie feilloos afrondde. Zo, en we zijn begonnen. De pure wanhoop in de ogen van Waterland werd zichtbaar, want het zag er naar uit dat dit een lange middag ging worden. Voor hen dan. En het leek erop dat ze gelijk zouden krijgen, want in de 13e minuut maakte Rob Pel de tweede na een snel genomen penalty, waarna ook nu Arthur niet faalde met de conversie. Zo. 0-14. Prettige dag verder.

Waterland had dit kennelijk nodig, want ze trokken zichzelf op uit hun eigen modder en namen het overwicht over. In de 20e minuut scoorden zij hun eerste na een charge down (die dezelfde speler ongeveer een minuut eerder ook al had geprobeerd in bijna dezelfde situatie). Hun conversie ging mis, maar toch. Ook daarna hielden zij het overwicht in de chaos die ontstond door onzekerheid bij de ref. Om het zo maar eens uit te drukken. In de 30e minuut kregen ze een penalty die gelukkig als een voetzoeker ongeveer over de zijlijn rolde. Mooi. Dat viel weer mee.

De eerste helft duurde 9 minuten langer en in die extra tijd was de druk van Waterland groot. Maar wij hielden ze tot ongeveer 4 meter voor de tryline waardoor ze niet die zo gewenste anschluss-try konden maken.

De tweede helft zetten we weer scherp aan. Een prachtige actie van Roland, een gewonnen scrum en een driving maul leidde tot onze derde try, deze keer van Martin. En natuurlijk maakte Arthur de conversie. En omdat hij er nu toch zo lekker inzat kon hij niet zo veel later de plek van Mark Dekker overnemen, die er met een blessure af ging. Na een kort optreden in de eerste helft als blood sub kon Johan nu echt aan de bak, en hij deed dat met grote klasse!

Waterland stribbelde nog een beetje tegen met een try in de 25e minuut en een gescoorde conversie (wat wil je als Arthur het steeds zo goed voordoet), maar we hielden de koppen erbij en lieten ze niet dichterbij komen. Bovendien begonnen ze op elkaar te schelden en dan weet je dat je gaat winnen!
Johan onderstreepte zijn invalbeurt met een try in de 39e minuut die door iedereen op het veld behalve door de ref werd geteld. Jammer. Het was je gegund.

Arthur is man of the match en LeBob, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag en onthoud een ding: Opzij is een blad voor feministische vrouwen en geen looprichting!