zondag, september 30, 2007

30-9-07 / Rush - Gooi 3

Rush uit, altijd lastig.

Afgelopen donderdag met 27 man getraind en daarna nog een serieuze bespreking gehad, dus iedereen was gebrand om een lekker pot op de mat te leggen.

Een flink uur rijden met de zon in de rug en daar waren we, auto parkeren en net zo als thuis een mooi stuk wandelen naar hun clubhuis, het leek de warming-up wel.

Omkleden met het gehele team in de kleedkamer was niet te doen, of de kleedkamer was te klein of er stonden te veel tafels in. Toch een lekker warming-up gedaan onder leiding van the Foolback.

We wisten dat zij net uit de 2e klasse naar beneden waren gekomen en hun gemiddelde leeftijd zou toch wel eens rond de 26 kunnen liggen, dus ook wij oude meesters konden raden dat het wel eens een zwaar potje zou kunnen worden.

De fluit gaat en 15 man gaat los om die 5 punten binnen te slepen. Maar blijkbaar heeft die peptalk van donderdag en voor de wedstrijd ons nog niet helemaal wakker geschud. BOEM try tegen. Toen nog een paar dubieuze beslissingen van de referee en de daar gingen we met z’n allen. Babbelen, praten en het allemaal wel beter weten dan de rest. Dus BOEM nog een try tegen.

De 2e helft in, kleine peptalk in de rust van onze captain en daar gaan we weer. De 2e helft zou voor ons zijn. Zo gezegd zo gedaan, 10 minuten in de 2e helft, line-out op een meter of 6 van hun try-line, hun inworp en Richard weet de bal te pakken te krijgen, doet 2 stappen en wordt getackeld maar weet zijn lange lichaam volledig uit te strekken en de eerste try achter hun lijn te drukken. Daar waren ze niet blij mee. Bij de volgende kick-off lopen zij opzettelijk met 2 man onze eigen Pietje volledig de grond in terwijl hij geen bal heeft. De ref heeft uiteraard niks gezien, maar met deze actie zetten ze wel ons schakelaartje om. Kick mee en daar gaan we. Gebrand om ons zelf terug in de wedstrijd te spelen gaan we er hard tegen aan. Het duurt even maar op een gegeven ogenblik krijgen we scrum tegen ik denk zo rond hun 22 meter lijn, waarom ?? niemand weet het.

Maar zoals gezegd we stonden op scherp. Iedereen hoort de referee en wacht op zijn call: BOEM niks try tegen een wereldscrum we zetten hun pack een paar meter naar achteren en gaan aan de slag met hun bal .

Luteijn gaat over rechts met de bal, zet met een side-step 1 tegenstander op het verkeerde been en weet net voor hij zelf de grond in gaat nog af te passen op Job, deze komt als 1e rijer op de een of andere manier langs de zijlijn aan stuiven als een jonge hinde en weet 2 man weg te werken om try nummer 2 te drukken. Nog veel meer mooie scrums volgen maar we weten er niks meer mee te doen.

Uiteindelijk gaat de fluit en is de stand 30-10. Er is hard gewerkt en ik zou zeggen “ volgende keer beter.

Man of the Match onder luid protest: onder getekend


Zie jullie allemaal donderdag op het gras


Richard Vlaar

Geen opmerkingen: