maandag, september 17, 2007

ARC 2 – ‘t Gooi 3: (15 – 10)

Op een zonnige dag in september waren we vol goede moed afgetogen naar Amstelveen.
Sinds kort is het 2e van ARC in onze poel ingedeeld, helaas heeft die club kennelijk wat problemen om het personeel bestand op niveau te houden.
D.w.z. alles is relatief het bleek een goede volwaardige tegenstander te zijn met een behoorlijke dosis gelouterd bloed in de gelederen.

We begonnen de eerste 10 minuten goed, fel in bal winning en verbleven dan ook voornamelijk op de helft van de tegenstander.
Ongeveer 10e minuut: balbezit in hun 22 en met een mooie push-over (walk-over) was ’t geloof ik Piet-Hein die naar beneden viel en de punten zeker stelde, 5-0. Kick ging mis, nog wat te weinig geoefend dit jaar.

Toen was de beurt even aan ARC en een strafbal werd snel naar de wing gebracht en helaas kon die t afmaken. Kick ging mis, was wel weer een moment dat we wakker geschud werden.

Wij weer aan de beurt en ook nog in de eerste helft konden we een mooi snel ingebrachte bal van Rob Pel via Mike vd Bosch – voor het gemak werd ondergetekende maar overgeslagen – bij speedy Bob Peelt brengen die t mooi afmaakte. Kick was goed te doen, maar had te weinig krijt aangebracht dus die stierf ook weer in schoonheid.

Daarna een periode van rommeligheid waarbij, ook nog voor rust, door een misverstand (iets harder “mine” roepen jongens ) pakte weer die vermaledijde Chris van de tegenstander de bal op en legde hem tussen de palen. Niet te missen kick dus 12 - 10 was de ruststand.

Kon dus nog alle kanten op maar allengs werd wel duidelijk dat we wat meer moeten oefenen op ingooien en fitheid.

Moet ook gezegd worden dat eerder genoemde Chris veel werd aangespeeld en heel goed kickte waarmee moeizaam gewonnen terreinwinst vaak werd teniet gedaan.
Was ongeveer midden 2e helft dat C een hele mooie drop-goal maakte: 15 – 10.

We deden nog wat terug, af en toe net even pech, dingen die net wel zouden lukken als we fitter zouden zijn, maar a la, toch een fijne wedstrijd gehad, bleef dus 15 – 10.

Pechvogel van de dag: Arthur van V tot V, brak z’n neusbeentje en die staat nu dus scheef.
Graag uw geldelijke gaven t.b.v. Arthur aan de Bierman van t derde zodat we met z’n allen op zijn gezondheid kunnen toasten !

Nog een slotopmerking: enige speedies, voor goede of minder goede reden waren wel erg snel weg waarmee de 3e helft eigenlijk niet gespeeld is. Dit is niet de bedoeling, laten we daar op letten en indien nodig elkaar daar op aanspreken.

Man of the Match: Piet Hein Govers

Peter Lakeman

Geen opmerkingen: