vrijdag, september 07, 2007

Cas 3-Gooi 3 50-5

Inderdaad, 50-5.

Castricum 3 uit, altijd lastig, maar dit is wat overdreven. Natuurlijk, Cas 3 is een prima team, speelt lekker, goede passes, goede spelers. Maar op zich zou dat ook voor ons moeten gelden. Dus verheugden wij ons op een traditioneel leuke pot rugby. Het seizoen was weer begonnen, de hele zomer doorgetraind, veel mannen op de donderdag avonden, we waren er klaar voor.

Totdat bleek dat we niet met de verwachtte 20 maar met 15 man af zouden reizen. Stuk voor stuk prima kerels, maar we misten wel een paar mannen die het verschil maken in een wedstrijd. Natuurlijk heeft alles een goede reden, ook afzeggen voor een wedstrijd, maar dat maakt het niet minder vervelend voor de teamleden die wel graag een goede pot rugby willen spelen.

In de wedstrijd werd al heel snel duidelijk dat het een moeilijke middag ging worden. De tegenstander speelde snel, makkelijk en dodelijk effectief. Voordat we het wisten hadden we de eerste paar try's al om de oren. We werkten hard, maar dat we de nodige routine en kwaliteiten misten werd steeds pijnlijker duidelijk. Dat de nederlaag echt fors zou worden, ook. Na een bijna onvermijdelijke blessure aan onze kant, speelden we met een geleende eerste rijer (waarvoor dank) de wedstrijd uit. Dat de ref 10 minuten voor tijd afblies omdat er voor de tweede keer een ambulance op het veld moest komen (mannen, succes met het herstel) flatteert de nederlaag eigenlijk alleen maar.

Verliezen hoort bij de sport. En daar valt best mee te leven (al doet het pijn), wanneer je er als team het maximale uit hebt gehaald. Maar ik kan me niet voorstellen dat er iemand in het derde team vrede heeft met deze uitslag. Niet als we ons realiseren dat we uit een groep van meer dan 40 spelers niet meer dan 15 man bij elkaar hebben weten te krijgen.

Wethouder Hekking, dank voor jouw coaching langs de lijn en Eric, gefeliciteerd met de eerste try van het derde van het seizoen. Er zullen er nog vele volgen. Niet alleen van jou, maar ook van vele andere spelers van het derde. Want ik kan me niet voorstellen dat er één speler is die dit nog een keer wil laten gebeuren!

Von Bierschmausen

Geen opmerkingen: