maandag, oktober 22, 2007

Alkmaar uit, vorig jaar gewonnen …



















Verzamelen op de club en het eerste en tweede spelen thuis tegen resp. Den Haag en Hilversum. Dramatisch jammer dat we niet thuis spelen zodat ons eerste en tweede ook eens naar ons kunnen kijken … Snel ff een bakkie nemen.
Prachtig weer om te spelen, beetje fris en een licht zonnetje, op naar het zilte Alkmaar. We hebben een compleet team en twee junior wisselspelers, maar er ontbreken een paar belangrijke schakelspelers… Waar zijn jullie nou?

Peter Leek geeft een gedegen en rustige warming-up, wint de tos en kiest de juiste veldzijde. Fijn dat “Reneetje” van Alkmaar ook weer speelt. Jammer Dat Robje H er niet is, die had hem graag weer opgevangen. Kick-off en meteen goed er tegenaan. De voorwaartsen hebben er duidelijk zin in. Wouter “Buys” de Groot maakt zijn rentree, heerlijk om hem er weer bij te hebben. Maar ook Robbert van het legendarische rugbygeslacht “Jacobs” is er na lange tijd weer bij. Vroeg in de eerste helft is er een mooie break van Roland en op het juiste moment een boogpasje geeft me net genoeg ruimte om de 15 meter te overbruggen naar de try-line. De eerste try is binnen en Peter converteert hem probleemloos. De eerste tegen-try vliegt ons echter ook rap om de oren inclusief conversie… 7:7

Er wordt hard gewerkt en zowaar zijn er mooie acties. De voorwaartsen zijn lichter dan Alkmaar maar domineren wel door een goede follow-up. Onze backs hebben het moeilijker. Robbert laat prompt zijn eerste bal die hij krijgt uit z’n handen vallen. En trouwens ook de tweede. Het is weer even wennen maar met een jugje kan je alles afkopen. Goeie tackles gezien van Nigel (10 punten), Job (5 punten) en Van Brace heeft de eerste tackle van zijn carrière gemaakt (5 punten) maar krijgt weer aftrek voor dramatisch line-out ingooien.. Evenals Rob Ackers die een line-out bal claimt op zijn positie (eerste man) en staat vervolgens te liften en let niet op, zucht… Wouter, Nigel, Piet-Hein, Thijs, Pieter, Martijnen klatsen er regelmatig goed in… en dan volgt er een try uit het boekje. Uitspelen door de backs en uiteindelijk op “snelle voetjes” Bob.. en hij scoort, alhoewel het er even op leek dat hij een zijlijn zocht. Ook nu friemelt Peter Leek hem weer dus de staanders. 14-7. In de tweede helft krijgen we rap een try tegen van jonge snelle (waarschijnlijk vanwege zijn creatieve tondeuse kapsel) center. Een stukje tackelen had wel gemogen jongens! Echter geen conversie van Alkmaar14:12 bij rust.

Nick Lakeman valt in de 2e helft in en speelt zijn eerste wedstrijdminuten in het derde. Martijn Bremmert stop een op hol geslagen Duitse stoomlocomotief (die nare 1e center) en verdient daarmee een 5-punter. Vervolgens volgt er weer een oprechte team-try: de voorwaartsen rippen, backs lopen er mee weg en Robbert scoort bij de hoekvlag. Conversie van Peter is net te kort. 19:12. De wedstrijd verhardt en hier en daar wordt wat meer gepraat. Alkmaar raakt gefrustreerd en krijgt na obstructie een kick tegen inclusief geel. Peter is vandaag wel in vorm en maakt er 22:12 van. Tot slot weet Nigel sr. met een prachtige pick-and-go er een try bij te stelen en scoort de palen. Een appeltje-eitje voor een Peter die in vorm is: 29:12 en dat is tevens de eindstand. Nigel jr. heeft uiteindelijk niet gespeeld maar heeft goed gekeken hoe hij volgende week moet spelen. Thnx.

Met lekker veel teaminzet hebben we (weer eens) verdiend gewonnen en aansluitend nog even een biertje gedaan bij de Alkmaarders. Jammer dat de mannen van het eerste en tweede er weer niet bij waren. Wel fijn dat ze ook gewonnen hebben...

Eric

Geen opmerkingen: