maandag, oktober 08, 2007

Gooi 3 vs. Hilversum 2

Voor deze mooie lente zondag was er een aardige team opgetrommeld. Weer een echte mix van ervaaring en nieuw talent. Dit moet een leuke potje rugby worden tegen de koplopers van onze poule en tevens onze lokale rivalen, een echte “derby”.

Arthur nam de verantwoordelijkheid op zich om deze partij te fluiten en dat is niet niks want deze derbys staan gekenmerkt voor een beetje “argie, bargie” (sorry Augustine).

Na een korte warming-up run onder leiding van Rob Houba en een kleine hooratje voor de tegenpartij was de kick-off een feit. Hilversum heeft veel ervaren spelers en dat zag je al snel in de eerste minuten van het spel; net even over de grens van de regels spelen en zien of de scheids dat merkt. Nou dat laatste vaak niet maar dat is onderdeel van het spel. Lastig om tegen deze oude rotten te spelen want ze zijn gewikst en spelen goed rugby.

Voor vechtlust deden wij niets ten onder maar speler voor speler was wel te zien dat er bij H’sum een hogere niveau aanwezig was. Dat mag ook wel, was tenslotte hun twede team! Gaten werden uitgebuit, mauls werden goed opgezet en wingers werden in actie gebracht. Hun verdediging was snel en sterk en het was voor ons moeilijk om er doorheen te komen. Wij hebben nauwlijks een bal bij de wingers kunnen krijgen en als dat lukte zaten zij er boven op. Af en toe een opstootje maar dat hield de scheids goed kort. Even waren beide partijen met 14 man want de scrum halves kregen wat afkoeltijd.

Vijf tries tegen vond ik niet slecht gezien de sterkte van H’sum en wij hebben zelf een prachtige team try gescoord; een penalty een metertje of 15 van de lijn. Voorwaartsen bij elkaar, Nigel maakt een dummy run, bal naar Akkers die er vol in ploft met support en ook goed de bal “uitpoet”, Luteijn (scrum ½) brengt de ¾ lijn in bewegen, Lakeman (fly half) speelt Van de Bosch (1st center) aan die door kan splen aan Buisman (full back). Buisman crasht de verdediging in maar kan toch nog Brunolf (2de center) aanspelen en de lijn ligt open. Brunolf neemt nog een paar passen richting trylijn en zou hem eigenlijk zelf kunnen maken maar speelt heel onzelfzuchtig uit naar Johan (wing) die de lijn over stapt.

Einduitslag is 5-31 geworden. Jammer. Had meer in gezeten als we iets meer samen spelen (en dat komt vanzelf als je ook samen traint). Dus heren …. Ik zie je allemaal donderdag om 20:00uur op de training.

Nigel is gekozen tot Man-of-the-Match met Buisman als close twede.

De middag werd gezellig en met veel spanning afgesloten met het screenen van Zuid Afrika vs. Fiji in de Poort.

Geen opmerkingen: