maandag, oktober 29, 2007

Waterland thuis 51-7 Winnen

Zondagmiddag stonden 25 uitgeslapen derde team spelers te trappelen in de Poort om de overwinningsreeks vorige week ingezet tegen Alkmaar voort te zetten. Als snel was de eerste teleurstelling daar: een spelersformulier kan maar 22 spelersnamen bevatten!! Gelukkig konden we hierdoor drie extra supporters opstellen. De keuze in het aanwijzen van de supporters werd voor Frans iets vereenvoudigd door gebruik van ingewikkelde trainingsstatistieken (het heeft iets te maken met dynamische donderdagavondcurves)

We starten dapper tegen de wind in met een sterk team waarin Nigel uitstekend op scrum half debuteerde. Dat we in het eerste half uur nog niet helemaal wakker waren bleek de score 0-0 na dertig minuten. Er leek weinig behoefte om tegen de wind in zo ver van de Poort op de helft van Waterland te gaan rugbyen. Rond de middellijn speelde zich een rustig, gezellig en gezapig potje rugby af. De Ref (Mark bedankt) gaf hier een daar wat spelregel uitleg; nr. 8 geen ballen uit de eerste rij wegpakken in scrum; recht ingooien in de line out (ook bij windkracht 4); gelijk aantal springers in de line out; niet aan de bal zitten als je getackeld bent.

Waterland miste een penalty en kon verder geen vuist maken tegen het solide verdedigen van 't Gooi. Iedereen was al bijna in slaap gevallen toen Waterland ons onverwacht wakker schudde. Wat onoplettendheid op het middenveld, een try en conversie, 0-7 op het scorebord.

Vanaf dag moment begon 't Gooi te ontwaken, de voorwaartse zetten met mooi pick and go spel Waterland onderdruk en de aanval werd fraai afgemaakt in de 3/4 door Erik Bosman, de conversie werd nog even binnen geschoten door Peter 7-7 juist voor de rust.

In de tweede helft met de volle wind in zeilen richting Poort gingen alle remmen los. Eric Luteijn koud in het veld brak meteen door de Waterlandse linie en scoorde 5-12. Daarna was er geen houden meer aan er werd driftig op los gescoord. De ene break na de andere (Dick Verbeek, Sander Jorissen en Bake) opende de defensie van Waterland. Hierdoor konden door mooi samenspel Rob Pel, Brunolt, Rob Houba, Wouter, Peter en Danny (2X volgende keer graag ook een keer afspelen aan Jan-Willem die keurig in support meeliep) scoren, Peter schopte uiteindelijk drie conversies raak. Af en toe hadden brildragende teamspelers wel eens moeite hebben met het vangen van de bal, maar dat was helemaal niet erg want dan kunnen we nog eens lekker oefenen met scrummen.

Toen de rook was opgetrokken bleken er nog 12 Waterlanders op het veld te staan, de 2 x 40 minuten tegen een fitte Gooi 3 Selectie hadden duidelijk hun tol geëist. Gelukkige lustte onze sportieve tegenstander nog wel een versnapering van de tap en konden we een onbezorgde derde helft aanvangen.

Donderdag Training (denk aan je persoonlijke donderdagavondcurve)

Vrijdag Team avond

Zondag Wedstrijd

Geen opmerkingen: