maandag, januari 28, 2008

‘t Gooi – Rush (5-26)

Na de farce tegen West-Friesland van vorige week stonden 20 gemotiveerde spelers te trappelen in Naarden om de koploper in onze poule Rush uit Schagen te spelen. Plezier en eerherstel dat is waar het om draaide deze middag. Dat het een lastige pot zou worden wisten we Rush heeft een relatief jonge ploeg met fitte en snelle spelers. In de eerste helft hielden we met sterk spel in de voorwaartse de tegenstander redelijk op afstand.

Een jammerlijk misverstand na 10 minuten leidde tot een balverlies en Rush kon uit een break de score openen 0-7. De verdere eerste helft begon het spel steeds sterker te worden van ’t Gooi. We hadden zelf duidelijk veld overwicht en Rush kon nauwelijks nog echt gevaarlijk worden al moest Mike nog wel een try saving tackle maken na weer een break vanaf de middellijn.

Het blijkt dat we nog steeds erg zwak zijn na balverlies vanuit een aanvallende situatie. Het positie spel verdient nog wat meer aandacht binnen het derde team.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft richting clubhuis. Echter als snel strafte het alert spelen de Rush de eerste fout af en stond de 0-14 op het bord. Snel echter kwamen we weer in ons vertrouwde ritme. Goede rucks werden opgezet door Piet Hein, Dick en Job en ook in de driekwarten werd er sterk gelopen door Martijn Heijning en Nick Lakeman.

Een goede break van Mike die snel werd opgevolgd met goed support kon via een pick en go worden afgerond met een Try van Wouter juist bij de hoekvlag op de lijn. De eenvoudige conversie werd jammerlijk gemist door Peter en de score bleef 5-14. Helaas moest Mike door zijn actie geblesseerd het veld verlaten.

Van verzwakking was bij het spel van Rush zeker geen sprake ze bleven stug verdedigen en aanvallen van ons werden goed gestopt. Toen door wat omzetting de structuur iets wegviel kon Rush nog twee maal profiteren een liep uit naar 5-26. Al met al een verdiende overwinning voor de Rush. Maar ook bij ’t Gooi heerste tevredenheid we hebben laten zien dat we met veel plezier en de juiste instelling in het veld ook sterke tegenstanders in de poule het heel lastig kunnen maken.

Dat Mark van Eijk de Wedstrijd goed leidde bleek wel uit gegeven dat Rob er slecht een keer heel kort over heeft gedacht iets tegen te Ref te zeggen (waarschijnlijk om hem te bedanken voor zijn goede leiding).

Omdat een goede wedstrijd spelen, een snel biertje drinken en een stukje over de wedstrijd schrijven blijkbaar een te grote opgave is voor velen werd ondergetekende wederom benoemd tot man van de wedstrijd.