maandag, januari 21, 2008

West Friesland - 't Gooi

Zondagmiddag togen we vol goede vanaf de Poort naar West Friesland. De voortekenen waren gunstig, compleet team zoals altijd een sterk pack en voldoende drie kwarten. De meeste van ons hadden donderdag nog een zeer leerzame training genoten van onder leiding van Matthew Gralton. Frans was er niet bij dit keer maar we zijn grote volwassen kerels en dat leek helemaal geen probleem verder.

Ruim op tijd stonden we in de keet van West Friesland te Hoorn. Na de nodige bakjes koffie en peukjes waren we zo ver dat we ons konden gaan verkleden. Ruim op tijd stonden we op het veld warm te draaien. Al hoewel het woord veld misschien iets te veel eer was. Hieruit blijkt dat we toch wel enigszins bevoorrecht zijn ’t Gooi, hoog en droog op de uitlopers van de Utrechtse heuvelrug is wel wat anders dan een ondergelopen weiland in de polder. Bijkomend effect van de hoge waterstand is dat mollen hun weg omhoog zoeken. Verder wordt het veld van West Friesland wordt volgens een CO2 neutrale methode van natuurlijke begrazing door schapen in conditie gehouden. De versgetrokken lijnen liepen hier en daar wat scheef hier en daar maar een kniesoor die daar oplet. Na een grondige inspectie van het veld begon de serieuze warming up.

Bij het rondgooien van de bal bleek al wel dat briesjes stond in de polder. Ook waren we niet allemaal even scherp bij de warming up, veel pret en jolijt maar weinig kwaliteit. Tijdens het doornemen van de line out bleek er dat stevige briesje nog aardig lastig te zijn bij het ingooien.

De wedstrijd begon tegen het zeer stevig briesje in met veel veld overwicht voor West Friesland door handig geplaatste kicks. Dat we niet helemaal wakker waren bleek wel uit de try die na 10 minuten werd gescoord door West Friesland. 5 minuten later werd een nog een penalty (gekregen als beloning voor het slaan van Nigel Sr, als ik me goed herinneren) benut voor de palen 8-0. Vanaf dat moment gingen we iets serieuzer ballen met wat goede acties in de voorwaartse konden we het spel verleggen naar de helft van West Friesland. Een goede beweging in de drie kwarten, waar Mike en Martijn de boel stevig onder controle hadden, kon Eric de gecreëerde ruimte fraai benutten en scoorde een try. Helaas werd de conversie gemist 8-5. Aan het eind van de eerste helft konden we door goed verdedigen nog een paar keer het west fries gevaar stoppen.

De stand bleef 8-5 met de rust.

De tweede helft was een heel ander verhaal met de wind in de rug konden we eindelijk het spel echt maken en de eerste tien minuten speelde we goed op de helft van de tegenstander. Kansen bleven jammerlijk onbenut. Net toen we dachten de regie eindelijk in handen te hebben begon de 16de man van West Friesland zich intensief met het spel te bemoeien. De desoriënterende technieken van deze Meneer hadden zijn weerslag op het spel van ons derde team. Zelf de meest ervaren spelers bij ’t Gooi waren het spel volledig bijster. Jumpen in de line out hoe doe je dat ook al weer (Bake)? Hoe houd je een scrum recht (derde rij)? Wanneer sta je nu precies offside (iedereen)? Wanneer is een bal uit het spel en wie bepaald dat (linesmen of referee). Wanneer hou je je mondje dicht op het veld en wanneer zeg je wel wat (Rob Houba)? Door het tactisch ingrijpen van de 16de man kon West Friesland het spel terug verplaatsen naar onze helft. Het antwoord op deze ingrepen van West Friesland bleven we schuldig. Gedisciplineerd speelde de tegenstander de wedstrijd uit met 16 man zodat de tweede overwinning dit seizoen voor nummer laatst in onze poule een feit werd.

Na afloop van de wedstrijd hebben in al onze wijsheid besloten deze wedstrijd heel snel te vergeten. Maar niet zonder elkaar te beloven donderdag netjes te gaan trainen opdat wij a.s. Zondag tegen Rush de koploper in onze poule kunnen laten zien wat wij als team echt waard zijn in deze competitie.

Wouter

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag mannen van 't Gooi 3,

Afgelopen zondag was een mooie dag voor ons, omdat we bijna nooit wedstrijden winnen. Jammer dat jullie op zo'n manier verloren hadden. Ik ken zelf het gevoel ook om zo'n uit wedstrijd te verliezen. En vind ook jammer dat jullie met een rot gevoel naar huis gaan, want met zo'n rotgevoel wil niemand spelen op zondag. En hoop de volgende keer dat dit niet gebeurt.

Jullie hebben ons uitgenodigd voor het 10 a-side toernooi en daar zullen wij aan deelnemen.

Ohja, de reactie over de weiland in de polder waren wel grappig.

Groeten,
Mark Bechthold (Scrumhalf)
Rugby Club Wesst-Friesland