dinsdag, januari 15, 2008

Wedstrijdverslag Gooi 3 ARC 2 Jan 13 2008

t Gooi 3 – ARC 2: (10 – 38) Naarden, Zondag 13 januari 2008.

Eerste competitie wedstrijd van het seizoen.
Na 2007 afgesloten te hebben met een mooie reeks van overwinningen dachten we enthousiast het nieuwe jaar in te gaan. Is dit gelukt ? wie weet, lees dit verslag en aan het einde zou het duidelijk moeten zijn.

ARC, Amstelveen, heeft wat problemen gekend om met 2 teams aan de competitie deel te nemen en hebben, helaas voor de competitie i.h.a. en voor ARC in het bijzonder, het 1e team uit de ereklasse competitie moeten nemen. Jammer, maar het is ook niet leuk om iedere keer met heel veel tegen heel weinig te verliezen. Wel begrijpelijk allemaal en daarom zijn ze wat sterker aan deze wedstrijd begonnen met het 2e dan in het begin van het seizoen.

Maken wij hier een punt van ? Welnee, de uitdaging wordt daarmee een stuk hoger en wij houden wel van een sportieve uitdaging.

Arthur van V t V had zich ridderlijk opgeworpen om de hele wedstrijd te fluiten, in opvolging van Dick Verbeek die het de vorige keer op zich nam, klasse mannen, bedankt.

De Wedstrijd:
We begonnen het eerste kwart enthousiast en m.i. ging het redelijk gelijk op. Oops foutje, geen of incomplete tackle en ze vlogen er een paar keer door. Door best goed werk in de voorwaartsen, behoorlijk wat ballen gewonnen en spelletje daarom heen met af en toe een aardige break en voornamelijk Wouter liep er lekker door. We konden het echter niet verzilveren in de eerste helft, nog wat te veel appelflappen in de benen, maar de spirit zat er goed in. Ruststand was wel al 0 – 17 (of zoiets).

Met een peptalk en ondersteunende analyse van grote Nigel 2e helft ingegaan en helaas binnen 3 min wordt onze scoringskans omgevormd door een try van de tegenstander, uuuh bij tackelen wel vasthouden jongens. Goed, nu dus echt wakker en vanaf dat punt zijn we heel vaak in de 22 van de tegenstander geweest die uiteindelijk resulteerden in een mooie drive, push-over (Dick Verbeek) en afmaken van Joost v Hoof (deze keer 1e center) na het winnen van een scrum.

Van ondergetekende werd er nog een afgekeurd (vermeende knock-on?) door de uiterst integere Arthur en in de laatste minuut verhinderde een hand of wat een andere try.

Al met al suggereert de einduitslag 10- 38 een groter verschil dan het uiteindelijk was, je moet ook een beetje geluk hebben. ARC heeft al met al wel verdiend gewonnen doordat ze wat beter met de kansen omsprongen.

Man of de Match: Thijs Bouvy Eervolle vermeldingen voor Nigel Esveld voor het verhinderen van het drukken van een try van ARC (wat een spelintelligentie !) en Rob Houba voor degelijk opschoonwerk en voor ons allemaal voor de spelinstelling.

Winger Erik Bosman gaat, na zijn introductie te hebben gekregen bij t Gooi, met gezin naar Engeland waar hij de schone taak krijgt als kwartiermaker voor het vinden van een goede trip bestemming (maar alles op z’n tijd). Erik het ga je goed.

Groet,
Peter Lakeman

Geen opmerkingen: