maandag, november 10, 2008

Oude meesters spelen als jonge honden

Er is na de wedstrijd al het nodige gezegd over de wedstrijd, maar in dit verslag zal ik mijn ervaring (van de wedstrijd) proberen weer te geven.
Om te beginnen wil ik zeggen dat de uitslag (die ik niet weet) niet de juiste weerspiegeling is van de wedstrijd. 't Gooi had meer verdient dan die ene (mooie) try van Arlo. 
Af en toe lijkt het of het hele team speelt met de passie van Nigel of de tomeloze inzet van Hans, deze momenten kunnen we de hele derde klasse aan. Helaas zijn het maar momenten of perioden van de wedstrijd. Balgeilheid is iets waar nog wel wat aan gesleuteld kan worden, losse ballen zijn veel te vaak prooi voor de tegenstander en in contact leveren we te veel te gemakkelijk in om daarna weer met veel inzet te verdedigen. Maar wedstrijden winnen doe je door aan te vallen en daar hoort nu eenmaal goed (clean) balbezit bij.
Een stukje van de oplossing hebben we al besproken na de wedstrijd: communicatie. Eerste besluit in het kader van die communicatie: auteur van dit verslag heet alleen nog maar Wisse en er speelt een flanker die alleen nog Jansen heet.
Een tweede deel van de oplossing is trainen, de afgelopen training (met veel te lage opkomst) was hartstikke lekker (tackle, fitheid en spel zijn behandeld). Ik hoop dus veel mensen te zien komende donderdag.
Rob bedankt voor het vlaggen, de passie droop er vanaf.  
Het moge duidelijk zijn dat de titel zowel slaat op de energie en inzet waarmee wordt gespeeld als op de (beginners)fouten die nog gemaakt worden, als we dit laatste kunnen aanpakken staat er een team om U tegen te zeggen.
 
tot donderdag,
Wisse
 



Geen opmerkingen: