zaterdag, februari 28, 2009

't Gooi 3 - Cas 3: 0 - 21

R.C. 't Gooi 3 – Cas 3: 0 -21

Vooraf bestond al het vermoeden dat Castricum niet echt met een derde team zou verschijnen. Zelf hadden wij ook gezorgd voor wat versterking uit het tweede team. Wel geheel volgens de reglementen. Of dit voor Cas ook gold staat op een ander blad papier. Genoeg over regeltjes en administratie, nu naar de wedstrijd.

Twee teams die het spelletje goed beheersen, waarbij vooral enorm goed werd verdedigd. Meermaals probeerden wij onze 4-4 aanvallen op te zetten, maar dit kwam niet goed uit de verf: Cas dwong ons om meer man in de rucks te gebruiken waardoor soms maar twee man klaar stonden voor de "Stone". Terwijl zij wel goed opgesteld stonden en onze man met de bal vaak een double hit moest incasseren.

Dus ……moeilijk om de gain-line te halen, onzeker over ons balbezit en dan toch maar onder druk de ballen uitspelen. Onze driekwartlijn probeerde van alles (scissors naar binnen, loops buitenom of gewoon vol gas rechtuit), maar ook hier was de verdediging van Cas geweldig tight. Resultaat: ontzettend hard werken, maar geen gaatje kunnen vinden. Aan de andere kant: ook Cas kwam er maar zelden doorheen, ondanks uitgekiend spel van Wiet van Duin. Goed oplopen en goede pressie op hun driekwarten en waar nodig een paar goede tackles op de enkels door Arnoud, Guido, Wilco en onze Fool back. Intussen konden de voorwaartsen domineren in de set-pieces. Met Jeroen, Dench en Sander op de eerste rij konden we zelfs hun bal halen, domweg door ze achteruit te zetten. Afgelopen zondag waren de line-outs nog een probleem; deze avond niet. Martijn was een goede vervanger van Bake op eerste springer en ook hier roofden we aan paar keer hun bal. Eigen ingooi blijft helaas een probleem.

Scoreverloop: Vroeg in de wedstrijd leek Cas met een eerste try de weg te hebben gevonden. Toch was dit de enige score in de eerste helft. Jeroen en Nigel waren dicht bij een try, maar redden het net niet. Scheidsrechter John McCabe (Nieuwegein) gaf nog een gele kaart aan een Cas-speler voor een voet-tackle, maar wij konden niet profiteren van ons overwicht. In de tweede helft maakte Rob Pel een goede invalbeurt op center. Zijn schitterende break kon opnieuw niet verzilverd worden, terwijl Cas wel nog een try wist te drukken. Ook Wisse stuurde nog een keer de hele verdediging van Cas de verkeerde kant op met een mooie dummy, maar de support kwam te laat om het af te maken. Ons eigen spel werd steeds meer "pompen of verzuipen". Martijn moest met een blessure aan de hand (veroorzaakt door Dorre?) het veld verlaten en we deden nog enkele tactische wissels (gewoon helemaal leeggespeeld!). 't Gooi bleef aandringen om die welverdiende try te drukken en nam daarmee net even teveel risico. Dat Cas hierdoor in de laatste minuut weer kon scoren, wil ik niet eens meetellen. Dit Cas 3 was voor ons een maatje te groot, ondanks ons geweldige spel.

Het zou wel zeer onterecht zijn als wij met dit spel ons niet zouden kunnen handhaven in deze poule.

Tom, Wilco, Mabo en Sven: enorm bedankt voor de welkome versterking.

Man of the Match was de D()rre. Kennelijk op basis van een stijgende lijn over de afgelopen drie wedstrijden. Castricum was vrij snel huiswaarts, maar dat weerhield enkele oude meesters er niet van om rugbyliederen te zingen en elkaar op dit punt weer bij te scholen.

Geen opmerkingen: