maandag, februari 23, 2009

Wedstrijdverslag Gooi 3 - Hilversum 2 van 22 februari 2009

Wedstrijdverslag Gooi 3 – Hilversum 2: 0 (oei) – 67

Meeste mensen schijnen rond deze tijd van het jaar carnaval te vieren, maar niet het 3e team, wij hadden een lokale derby te spelen.

Hilversum heeft momenteel wat te weinig spelers om een 3e team op de been te houden en kennelijk is het 2e team om een of andere reden in de derde klasse beland. Groot verschil als het 1e team – net als ons vlaggenschip – om de toppositie van de Nederlandse competitie speelt.

Om de reserves wat speeltijd te gunnen krijg je dan een wat rare situatie dat hongerige 25 jarigen tegen jawel zeer ervaren, maar wat breekbaardere, oudere jongeren spelen van rond de 50 of zo.

Maar goed, een rugbyer kan wel tegen een stootje en als je er niet tegen kunt dan moet je maar niet in het veld gaan staan. Na het maken van dit punt – denken voor het raken en kraken – zijn we enthousiast begonnen.

Eerste 10 min gingen heel voortvarend, werden zowaar de nodige scrums gewonnen en we speelden echt goed op balbezit. Konden ook wel de nodige meters pakken maar hadden wat moeite om tot in de 22 mtr van de tegenstander door te dringen. Door hard te werken konden we ook wat fouten opdringen bij Hilversum. Na 15 min werd de score toch opengebroken door Hilversum, creëren van extra man in de ¾ en via klassieke loop gaf ruimte aan hun wing die wel akelig snel was. Dat heeft hij de rest van de middag nog een keer of wat gedaan.

Bake II had wat last van een bij Nieuwe Gein opgelopen kwetsuur aan een zwevende rib en Nigel Laidlaw, net terug van de skipistes verving hem op de gebruikelijke duikbootmanier.

We tackelden voor wat we waard waren en hadden af en toe een leuke aanval opgezet, maar helaas geen punten. Moet zeggen dat ik beretrots ben op dit team hoe wij karaktervol Hilversum 2 tegenstand hebben geboden, zonder al te grote averij op te lopen. Tevens is het hier op zijn plaats te melden dat deze wedstrijd een van de meest sportieve potjes was die ik ooit tegen Hilversum heb gespeeld, meen ik echt. Stevig gebald van de 1e tot de laatste minuut, maar that’s it.

Nigel was overal, Berend de J., ontwikkeld zich uitstekend (speelt pas 1 jaar !) en zonder nou iemand te kort te willen doen, er was niemand die er de kantjes van afliep.

Citaat van deskundige toeschouwers “je kunt zien dat jullie (we) goed Rugby spelen en is leuk om te zien heb echt genoten vandaag” . Hilversum is echter een maatje te groot, te snel en hoort echt in een hogere klasse thuis.

3e helft was een uitstekende afronding van de middag, na streakshow van de Hilversumse MotM (Fleming ?!), tijd om de Gooise MotM in de spotlight te zetten en dacht dat dit Nigel zou moeten zijn.

Team dacht mij te verrassen en de hebben ze ook gedaan, mannen bedankt voor deze eer, wat hebben wij toch een geweldig team. Hilversum ging naar huis met de nodige Naardense vestingbitter te hebben (moeten) gebruiken en wat liedjes te hebben uitgewisseld.

Gooi 3: Wij horen in deze 3e klasse thuis en we moeten nog wat punten pakken, dat zal best wel lukken, dit team is nog steeds groeiende en we komen er toch nog steeds beter in.

Woensdagavond spelen tegen Castricum 3, inhaalwedstrijd. Aanwezig om 19.15, kick-off om 20.30 uur.

Als je niet kunt spelen probeer er toch te zijn om je maatjes te steunen.

Uiteraard is iedereen welkom.

Peter Lakeman, at your service en MotM

Geen opmerkingen: