maandag, maart 08, 2010

Gooi 3 - Old Bears

Vroeger (volgens Dorre moeten alle verslagen zo beginnen) zou ik ontzettend pissed zijn geweest na afloop van zo'n wedstrijd. En om voor mij zelf te spreken ben ik blij dat ik dat nog steeds ben na een wedstrijd die wij verzuimen te winnen. Het is namelijk niet zo dat de Old-Bears de wedstrijd hebben gewonnen, maar zonder de Bears te kort te doen kan ik zeggen dat wij de wedstrijd verloren. Verliezen doen we wel vaker, maar dan kunnen we bijna altijd met opgeheven hoofd het veld af.

 

We hebben redelijk hard gewerkt, maar ik geloof niet dat we er de woorden tactisch of slim bij kunnen zetten. Er is natuurlijk al voldoende over gesproken, maar rucks moeten op een bepaalde manier gespeeld worden en zoals wij het (meestal) doen is niet de juiste wijze. Maar ook (en dit geldt voor iedereen, voor de een alleen wat vaker dan voor de ander) de juiste wijze van "presenteren" van de bal in contact heeft ons in deze wedstrijd flink parten gespeeld. Waarom we juist deze wedstrijd kiezen om op zojuist beschreven manier met de bal om te gaan is mij een raadsel. Door hier niet te winnen zijn we nog niet geheel veilig in de derde klasse en hebben wij het gepresteerd om 2x niet van old-bears te winnen terwijl we wel het betere team waren dit seizoen.

 

Tot 10 minuten ver in de tweede helft waren we het dominerende team, met goed rugby, leuke aanvallen en mooie tactische kickjes. Alleen de stand gaf nog 10-12 in het voordeel van de bears aan. Mijn gevoel zei nog steeds dat we de wedstrijd (dik) zouden gaan winnen. Met 1 of 2 try's zouden we de old-bears gebroken hebben en dan denk ik dat we nog wel een paar keer gescoord zouden hebben. Helaas gebeurde precies het tegenovergestelde en pakken de old-bears de wedstrijd met 10-36. (en zo zie je maar dat over het kortste deel van de wedstrijd het meeste gesproken wordt!!)

 

Donderdag moeten we weer aan de bak en wel tegen het tweede van USRS, dit zal ondanks de klassering van dit team GEEN makkelijke pot worden. Laten we de wedstrijd tegen de bears vanaf nu maar weer vergeten (de lessen natuurlijk niet) en positief de wedstrijd in gaan om weer als team een wedstrijd te winnen.

 

Goede driekwart aanvallen zoals we de laatste tijd steeds meer zien, zouden daar ook mogelijk moeten zijn. Maar bedenk wel dat de bal in het voorwaartsenwerk gewonnen moet worden. Tegen de studenten zullen we waarschijnlijk ook de bal veelvuldig in de voorwaartsen moeten houden. Het 4-4 systeem zal dan heel belangrijk zijn.

 

Tot slot nog één ding: focus op rugby en focus op je eigen skills, want van focus op andere zaken gaat het team niet beter rugbyen.

En van één slechte wedstrijd worden wij nog geen slecht team, helaas licht de nadruk dan altijd op de negatieve aspecten, maar dat zijn natuurlijk ook de makkelijkste verbeterpunten die door iedereen zijn aan te wijzen.

Laten we wel zorgen dat we gewoon doorgaan met de manier van samenspel en omgang met elkaar die we al het hele seizoen hebben, want dan staat er altijd een derde team van formaat.

 

Man of the match

Geen opmerkingen: