dinsdag, maart 02, 2010

Wedstrijdverslag Gooi 3 - Cas 3 (31-0)

Tja, het was weer even onzeker gezien alle weer, wind, vorst en vooral ook veel regen, maar dan toch die thuis match tegen CAS III.


Gezien de staat van ons veld en de daaraan verbonden conclusie dat hier prima een wedstrijd op kon plaatsvinden….kennelijk waren vM en ondergetekende niet de enigen die de avond ervoor een bakkie hadden gedaan. Verdun ten tijde van WOI was er niets bij, maar 't mocht de pret vooraf niet drukken.



Cas III op bezoek, maar toch ontbraken er een paar. Ik telde tot 11. Andere team Cas kon blijkbaar niemand missen, dus om toch te kunnen ballen gingen er een paar van onze zijde in de verhuur. Met de punten al in the pocket een wedstrijd in is toch weer anders beginnen. Dat bleek, want de warming up was laf qua inzet. Maar bepaald niet tekenend voor de inzet gedurende de match, waarover nu meer.


Belangrijkste observatie was het harde werken en de collectieve wil om een goede partij neer te zetten. Sure, schoonheidfoutjes horen erbij op ons niveau. Soms valt een balletjes, soms een pass niet scherp, soms net niet genoeg doorpakken van het pack om ball recycling in stand te houden. Maar vandaag ook betere communicatie in rucks en mauls, strong supportive pack op de juiste momenten, dominantie in de scrums, niet teveel fouten, mooi wisselwerk tussen forwards en backs play, ook dat zat er mooi in afgelopen zondag.


Cas III blijkt weer een leuk team. Sportief en met focus op het spel en niet het geklier wat je in onze competitie ook veel tegenkomt. Fitte jonge gasten die een mooie pot willen spelen. Complimenten aan hen.


Het eindigde in een pot waar iedereen met een goed gevoel op mag terugkijken. Een 31-0, vanuit 5 trys en 3 conversies. Puntenmakers vind ik eigenlijk niet zo belangrijk. Het collectief heeft goed gespeeld en goed gewonnen. En dat op heel veel modder; arme wasmachine.


Met () groet,


MOTM Jansen

Geen opmerkingen: