woensdag, september 15, 2010

DRC The Wild Rovers 1 - Rugby Club 't Gooi 4 (47-7)

Het is zondagochtend 10.15 uur wanneer Antwerps zonlicht een fel gevecht voert met de oogleden. 1-0 Voor de zon, snel op en ‘en route’ naar Doetinchem voor de KO van twee uur. Voor menig Gooier een wereldreis naar (bijna) Duitsland, voor mij toch meer nostalgie naar mijn oude bekende: de ‘achterhoek’

Hangende de tweede kop koffie en de bol oude kaas met mosterdsaus, al bij Breda, kwam de mistroostigheid in fijne druppels mij tegemoet. Het zwol snel aan tot de dikke Doetinchemse regen die de gehele middag een ieder met sterke drang naar het ovaal tot pure waanzin zou drijven.

Ondanks nabije KO in het vooruitzicht was de sfeer nog wat gezapig bij de eerste handvol Gooiers. Verlies tegen Eemland, het vooruitzicht op ons incomplete team, met mogelijk nog een paar helden voor aanvulling, het hielp niet voor de pre-match scherpte.

Met een drietal aardige Doetinchemers in ons team en toch met 1 man minder van start zoals de 4e klasse4 dit voorschrijft gestart. De wil was goed, maar Doetinchem was meer compleet, fit en van begin af aan feller. Al snel een achterstand door een combi van niet switched on en niet slim spelen. Mannetje minder helpt dan ook niet.

Tweede deel eerste helft de eerste tekenen van ons herpakken. Meer contact werd gewonnen, paar slimme kicks op het juiste moment, pack schakelde tandje bij voor het betere scrum-, roof-, duw en trekwerk en ook de lijn hield beter stand. Hielden goed stand in de tweede helft, maar overwicht hebben we niet kunnen organiseren. Het weer was killing voor de balhandling aan beide zijden, werkelijk alles glipte, floepte en viel.

Wild Rovers bleek een fit en fanatiek team en kon zelfs met de nodige nieuwe mannen een stevige indruk maken. Ondanks dat we ze in Naarden nog volledig zoek zullen gaan spelen, hadden ze vandaag toch het beste van het spel en was hun winst de terechte uitslag; 47-07 uiteindelijk op de borden (try/conv: 7/6 tegen 1/1).

Hulde en dank aan nakomers Wouter, Arthur (wedstrijd 2e van de dag voor beiden) en Alard en compaan (Thomas?).

En dank aan de WR voor de les en goede ontvangst, we’ll meet again in Naarden.

Met () groet,
MOTM

Geen opmerkingen: