donderdag, september 23, 2010

Rugby Club 't Gooi 3 - RC Eemland 2 (7 - 64)

Na een klinkende overwinning tegen Den Helder een week eerder speelde het 3e vorige week in een fors gewijzigde opstelling tegen RC Eemland. Vol goede moed werd na de kick-off om 11 uur direct vol voor de aanval gekozen waarbij de bal continu mooi de lijn door werd gespeeld en in de eerste tien minuten ging het spel mooi gelijk op. De strakke tackles van het 3e konden door Eemland slechts ontweken worden door in blinde paniek richting onze try-line te sprinten wat hun helaas steeds beter afging.

Halverwege de eerste helft stond het 3e daardoor met 2 tries achter, maar nog steeds was alles mogelijk. Alle line-outs werden gewonnen door gastspeler Mark Verbeek tot op zeker 5 meter hoogte te laten reiken; de scrum stond echter nog niet lekker wat deels te maken had met het gladde, natte veld (de zijde van Eemland was droger...). Langzamerhand werd echter duidelijk dat Eemland als team beter was ingespeeld en ook conditioneel al verder was. Vooral nadat 't Gooi de tweede helft met een man minder moest gaan beginnen werd het steeds lastiger en door vermoeidheid slopen er foutjes in, die door Eemland genadeloos werden afgestraft.

Het 3e bleef echter knokken voor elke meter en wist ook sporadisch een uitbraak te bewerkstelligen met o.a. een aantal goede rushes van Mark Tusveld en een mooie combinatie tussen Wouter de Groot en Michel Post die op 10 yards van de tryline werd getackled. De werklust werd beloond met een penalty try (laffe nektackle van Eemland) die door Jerker Grader werd benut.

Daarna dreigde de strijd in het voordeel van 't Gooi te kantelen, maar de referee (de goed fluitende Dick Verbeek) floot net op tijd af om de enigszins geflatteerde overwinning voor Eemland veilig te stellen.

Michel Post

Geen opmerkingen: