maandag, september 27, 2010

Rc 't Gooi 4 - Pink Panthers 2 (55 - 0)

Dat zondag 26 september 2010 een lekkere dag zou worden stond vast, dat het rugbytechnisch ook leuk zou zijn moesten de mannen van de Z-electie uiteraard nog bewijzen.

Om 12 uur verzameld in het clubhuis, de sfeer bleef lang gemoedelijk en de opkomst was groter dan de opstelling vooraf had aangegeven. Mensen die niet in de opstelling stonden kwamen gewoon langs “voor als het nodig was”, en hebben gekeken of gevlagd. Jongens bedankt voor jullie steun.

De Pink Panthers hadden helaas niet genoeg man, maar in de sfeer van de vierde klasse hebben wij 2 spelers (Arthur en Jan Willem bedankt hiervoor) aan hen afgestaan, zodat we een leuke wedstrijd konden gaan spelen. Volgens de regels in de vierde klasse mag er maar met 1 man verschil worden gespeeld en moeten zoveel mogelijk spelers in het veld staan. Dus 14 tegen 13 was geen optie, maar met een man uitlenen hadden we ook aan de regels voldaan.

Al direct vanaf de kickoff konden we de druk op de Pink Panthers goed opvoeren. Degelijk spel van de voorwaartsen leverden goed balbezit op waar de driekwarten mee aan de slag konden.


Hoewel we vrij snel een leuke voorsprong op konden bouwen was het nooit een walk-over en bleef de druk op de wedstrijd gehandhaafd. Bij vlagen was het spel geniaal, frivool te noemen, maar af en toe was zelfs het basisrugby niet terug te vinden.

Momenten waar fout op fout worden gemaakt mogen eigenlijk niet meer voorkomen. Maak van een slechte bal een goede (of tenminste een redelijke). Ook als we dicht bij de trylijn aanvallen lijkt het wel of iedereen zenuwachtig wordt en er dus fouten worden gemaakt.


Er is zeer hard gewerkt door alle spelers, wat echt goed is om te zien en de spelvreugde zoveel groter maakt. Natuurlijk zijn er voldoende momenten te noemen waar spelers samen of alleen tot goede, zelfs sublieme acties kwamen, maar dat zou (omdat ik ze nu niet allemaal kan herinneren) anderen misschien te kort doen.


De laatste minuten van de wedstrijd moest ’t Gooi nog goed aan de bak want ondanks de stand hadden de Pink Panthers het nog niet opgegeven. Ze waren met hun laatste reeks van aanvallen bezig om middels punten op het bord tot een stukje eerherstel te komen.

Helaas voor de Pink Panthers zaten de spelers van ’t Gooi er wel een beetje doorheen, maar konden deze op mentaliteit de regionen gesloten houden. Ook hier is wel schouderklopje voor ’t Gooi op zijn plaats.


Iedereen hartstikke bedankt voor zijn inzet om er zo’n leuke rugbydag van te maken en dan bedoel ik ook de jongens van de Pink Panthers, want ook zonder hen was er niet zo’n plezierige, sportieve wedstrijd gespeeld.

Volgend weekend spelen het derde en het vierde beiden thuis met na afloop een gezamelijke BBQ. U bent allen welkom. Geef even door als je mee wilt BBQ’en ivm inkopen.

Mark

Geen opmerkingen: