donderdag, september 23, 2010

Wedstrijdverslag 3e en 4e team:

Afgelopen weekend mocht de selectie weer bij twee wedstrijden aan de bak, als eerste moest het vierde in Amersfoort tegen Eemland 3 spelen terwijl het derde pas om vier uur in Utrecht tegen USRS 2 hoefde aan te treden. Dit was na de wedstrijd van ons tweede tegen het eerste van USRS.

Het was de dag nadat onze trainer/speler/coach Jerker weer vader is geworden en er dus helaas niet bij was. Jerker (en Veronica) gefeliciteerd namens de hele selectie.
Helaas is het nog niet gelukt om twee teams met vijftien man weg te sturen maar het zit er zeker aan te komen.

Het vierde was met veertien man, waarvan een aantal met weinig/geen ervaring. Dat we de hele wedstrijd met een man minder moesten spelen heeft ons alleen maar fanatieker gemaakt dan we al waren. Door met grote inzet te spelen en op de juiste momenten tactisch te ballen konden we eigenlijk de hele wedstrijd de bovenhand hebben. 't Gooi domineerde in alle facetten van het spel en wist al snel tot scoren te komen. Fabuleuze runs van onze nieuwe aanwinst (die nog niet eerder rugby speelde) Derk leverden veel problemen voor Eemland en leidde tot onze (en Derk's) eerste try. Maar ook Sjoerd, een andere nieuwe aanwinst (met 1 jaar rugby ervaring 8 jaar geleden), kon in deze wedstrijd al laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Ook Sjoerd heeft zijn eerste try voor 't Gooi gedrukt deze wedstrijd, helaas liet hij eerder wel een opgelegde kans liggen door op de trylijn een knock-on te maken. Ook Mark Tusveld, die zijn tweede wedstrijd speelde voor 't Gooi, heeft zijn try meegepikt.

Een ander nieuwe gezicht dat we konden verwelkomen was Adriaan, die een puike pot speelde. Hoewel hij licht geblesseerd raakte heeft hij op mentaliteit de wedstrijd volgemaakt (ook voor Derk geldt dit verhaal). Klasse jongens, dit getuigt van doorzettingsvermogen en mentaliteit. Maar ook de andere mannen in het veld verdienen juist een compliment, want die hebben door nog een extra schepje er bovenop te doen, de gaten dicht gehouden die konden ontstaan door de man minder plus de twee minder mobiele spelers. Al met al was dit een wedtrijd waar iedere speler trots op kan zijn.

Het derde team was met vijftien man naar Utrecht om daar eerst het tweede te zien winnen en daarna aangevuld met drie reserves van het tweede (bedankt mannen) een strakke pot te spelen tegen USRS 2 wat een mix bleek tussen oud en jong. Hoewel de opstelling een beetje veel voorwaarsten bevatte, heeft 't Gooi laten zien aan alle kanten te kunnen aanvallen (en verdedigen). De wedstrijd liep redelijk gelijk op, wat de spanning er goed inhield. De inzet van alle spelers was geweldig en het was echt heerlijk om zo te spelen. Bij vlagen was het ook een harde pot, maar ook daarin konden wij ons goed handhaven. Uiteindelijk kon USRS een klein verschil in de stand forceren welke we niet meer konden slechten. Vooral de driving maul die USRS zeer goed beheerste bracht ons een paar keer in verlegenheid. Ik denk zelfs dat het deze driving maul was die het uiteindelijke verschil in score heeft bepaald.

Ook hier nieuwe mannen in de gelederen, Mark Verbeek (ook tweede wedstrijd) heeft laten zien dat hij een echte senior is geworden. En Fergus, onze nieuwe ierse 1e rijer, en Nico Aparicio hebben een goede pot gespeeld en laten zien dat zij een aanvulling zijn voor de Z-electie. Alle spelers kunnen ondanks deze verloren wedstrijd met opgeheven hoofd verder, wat we dan ook zeker zullen zien in de volgende trainingen en wedstrijden.

Ook uiterst actief was onze geblesseerde Rob Houba, die deze wedstrijd onze linesman was.(Rob bedankt, en je deed het goed en uiterst onpartijdig: klasse) Verder rest mij de vele toeschouwers te bedanken die na de wedstrijd van het tweede nog de moeite hebben genomen om ook onze wedstrijd te blijven kijken.

Geen opmerkingen: