maandag, maart 21, 2011

Gooi 3 vs DIOK 3 (20-15)

Inmiddels was het zondagochtend 20 maart 2011. "Overwegend droog lenteweer met regelmatig zon, de nachten worden geleidelijk minder koud" zo luidden de vooruitzichten aldus Piet Paulusma...

Het overgrote deel van 't Gooi rolde zondagochtend direct de kroeg uit om het intense verlies van afgelopen zaterdag te verwerken. Anderen onbijtten rustig met de kinderen, sommigen namen uiterlijk onaangedaan maar niet geheel onverschillig de tas met rugby-niemendallletjes ter hande om naar Naarden af te reizen: voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 't Gooi 3 vs. DIOK 3.

De opstelling bij aanvang was 'aantrekkelijk':
Mark Rustenmeijer
Hans Hentzepeter
Patrick Tuin
Bronno Mulder
PietH Govers
Marc Hamel
Timo Koopman
Allard Posthuma
Mabo Strabucchi
Ralph Wisse
Berend de Jong
Arlo Vlaar
Steven Twigge
Arjen de Jong
Charlie Dekker
Mark Tusveld

Waarom Allard er niet was weet ik niet en Arjen was waarschijnlijk op een top secret missie in Libie (persbericht dd 20 maart 21:32 GMT, bron bbc 'Boven de ambtswoning van de Libische leider Muammar Kaddafi in de hoofdstad Tripoli is rook gezien. Dat hebben getuigen zondag laten weten. Ook zou in de buurt van de residentie van Kaddafi zijn geschoten.'; Arjen, we begrijpen dat je werk ook belangrijk is, maar vergeet je team aub de volgende keer niet)

Jerker had gelukkig nog wat energie over na een helft oefenwedstrijd op zaterdag, dus daarmee was de start helemaal ok. Zonovergoten was het veld in Naarden. Ons vierde team speelde een klasse wedstrijd tegen de Varkens uit Arnhem; alle voorboden voor een prachtige middag.

Een een prachtige middag werd het. Snel na de kick-off bleken de Leienaren niet bestand tegen fysieke en mentale druk van ons team. Wellicht waren ze afgeleid door ons springkussen, waar ons nageslacht blij op liep te springen. DIOK had haar gelederen versterkt met een paar spelers van DIOK 1, te herkennen aan de rechte looplijnen en verbeten trekken op hun gezicht. Het mocht helaas niet baten. Met een bijna even sterke opstelling als ons vierde team, bleken wij uitstekend in staat het voorwaartse spel en zelfs de driekwartlijn te gebruiken. De resulteerde in een mooie dynamisch spel, waarbij Bronno, ons vedergewicht, de eer kreeg de eerste try te drukken. Gezien de hoogstaande zon waren conversies door Wisse de gehele dagvolstrekt onmogelijk; het gevaar op verblinding was simpelweg te groot.

Aldus speelden wij de eerste helft verder. DIOK probeerde af en toe ook wat, maar werd consequent afgestopt door onze voorwaartsen, waarbij slechts af en toe onze driekwartlijn even moest bijspringen. Scrums werden integraal gewonnen, al leek de energie halverwege de eerste helft wat weg te ebben. Na een lucky try van DIOK gaf Wisse de gouden tip: met 5% extra inzet zouden we wel winnen (volgens Twigge moest dat overigens 6% zijn). Order zijn orders, dus wij onmiddelijk hard aan de slag. Vervolgens mocht Arlo (volgens mij eigenlijk MOTM) over de tryline duiken.

In de tweede helft sloot Jerker zich aan. We trokken het spel mooi open en Charlie ondernam een prachtige run over het halve veld; net niet tot de tryline. In de eerste rij bleven Patrick, Hans en Poffertje (thanks Mark: je weet dat je van harte welkom bent als vaste derde team speler, als je door de ballotage komt) op heren van DIOK inbeuken, totdat ze echt geen zin meer hadden. Tusveld liep een paar prachtige runs, waarvan een resulterend in een try. Pel was lekker sturend en duwde hard naar voren. Marc Hamel en ik wisselden inmiddels onze zonnecremes uit om een gelijkmatige teint te houden; factor 7 aan de ene kant, factor 15 aan de andere. Als jullie nog tips willen, vraag even aan Marc H; met name op de wing kan je vreselijk gehavend een wedstrijd uit komen met zo'n fell zon, met vreemde kleurverschillen op je gezicht als gevolg.

DIOK probeerde nog even terug te komen in de laatste minuten, maar daar hadden wij Eric gelukkig voor als scheids. Hoogste tijd om de wedstrijd te af te fluiten. Mooie wedstrijd gefloten Eric!

Eindstand 20 - 15 voor ons :)

Na afloop hebben we genoten van de ondergaande zon, een biertje en het goede gezelschap.

Het seizoen zit er nu echt op, maar gelukkig mogen wij nog trainen op donderdag, naar Leuven en dan natuurlijk op 7 mei on eigen 10-a-side tournooi.

Bedankt allemaal, ook de toeschouwers, voor een prachtige dag.

Groet,
Berend de Jong (MotM)

Geen opmerkingen: