dinsdag, maart 01, 2011

't Gooi 3 - Nieuwegein (41-7)


Vroeger, dat vind Paul zo’n mooi begin, vroeger wist je waar je aan toe was als je te laat kwam, was je de bierman en hadden we een bierman. Maar nu hebben we een bierman, die eigenlijk het hele seizoen bierman is. Dat is "Arjen Bierman de Jong", die van de parenclub uit Muiderberg. Maar Arjen kwam ondanks deze erefunctie niet opdagen en hadden we geen bierman bij het verlaten van de kleedkamer. Ik vind echt dat de captain(s) deze oude en mooie traditie weer in ere moet herstellen, zoals het vroeger was. Kom je telaat, ben je Bierman. Ere-bierman, aanwezig zijn en je taak uitvoeren. Vroeger was dat goed geregeld.

De warming-up van ’t Gooi 3 komt rustig op gang, Nieuwegein loopt in ieder geval een stuk fanatieker te warminguppen. Das ook niet zo raar want ze hebben er zin in. Jonge knapen van wie we vorige keer een ongenadig pak slaag hebben gekregen. Uit met 10 man! Kansloos verloren met 73-0! Maar Jerker is weer terug na een lange blessure en stuurt de manschappen aan. Gedwee gaan we de patroontjes lopen, niet dat rare nekslingeren van Rob, zo vorige eeuw, maar patroontjes. De weersomstandigheden zijn perfect voor een ouwemannenpotje rugby. Regen en veel wind, rottig voor de lange kicks, geen lange ballen pasen, maar lekker compact houden. Het veld is drassig en sompig, lastig voor de snelle mannen van Nieuwegein.

Alle lolbroekerij is in een keer weg als Jerker ons in peptalk-kring sommeert. “Focus, de wedstrijd is begonnen en we zijn hier om te winnen! In de eerste 10 minuten gaan er snoeihaard tegenaan. Hard in de voorwaartsen en druk zetten met de backs, heel compact ouderwets rugby spelen FOCUS!” Niemand sputtert, grapt of twijfelt aan de woorden van Jerker. Een goeie team-yel.

Deze keer zijn gelukkig met 22 man en de tegenstander heeft eerste-rijer tekort.. We lenen om tactische reden JW van B. uit, zij ook blij!. De kick-off is voor Nieuwegein, wind tegen en we spelen van het clubhuis af, perfecte tos. De tweede helft is nu al voor ons.

Zoals de opdracht was gaat er meteen flink de beuk in en scoort Arlo binnen 7 minuten de eerste try. Dit potje gaan we niet meer verliezen. We hebben een dijk van een opstelling en nog dikke troeven achter de hand voor de tweede helft. Fred van Verseveld krijgt een paar mooie kansen om te scoren., maar de bal is te glibberig. We domineren de wedstrijd, het spel van de voorwaartsen, Sybren, Paul, Peter, Wouter klatsen er keer op keer in. Een paar mooie driving mauls gehad.

Alleen Jerker loopt wat te pruttelen dat hij de ballen zo hoog en laag als stand-off krijgt.., dat was de wind. Maar hij vangt ze steeds wel en speelt Imed, Arlo, Berend en Mark iedere keer goed aan. Het was een feestje voor de backs. Ik zag zelfs leuke patronen. Er was deze keer goede follow-up, het hele team ging er achteraan. Geen nakijkrugby zoals vorige week, oh kijk wat ik een goeie bal heb gegeven, ben benieuwd wat ze ermee doen . Onze line-out liep goed, rechte ballen en ze werden gevangen. Volgens mij niet één keer verloren. De scrum stond niet geweldig, maar de eerste rij van Nieuwegein kon er niks mee.

In de tweede helft komen de pelletjes, Marco en Rob erbij, samen met Martijn en Charley. Nog meer druk op Nieuwegein. De” nieuwegeinse”jonkies weten eigenlijk niet goed waar ze het moeten zoeken. Bij hun waren vooral twee zware voorwaartsen gevaarlijk en de scrumhalf.
De reff. heeft de wedstrijd voortreffelijk geleid, fair, af en toe wat tekst en uitleg. Wat coaching naar zijn eigen mensen van Nieuwegein, maar dat was wel charmant? Een try van Martijn werd afgekeurd, truck&trailer zei de reff. De flanker staat voor de nr.8 met de bal? Liep ernaast en niets gezien, maar geen issue bij deze prettige reff. JW van B speelt in de deze helft inmiddels weer bij ons en heeft weer een bijzondere actie. Loopt bij ontvangen van de bal 10 meter terug met grote vraagtekens in zijn ogen, wat nu?

Door een tackle-fout nog wel een try met conversie tegen, Nieuwegein gelooft er weer in maar er zijn nog 5 minuten te spelen. Beetje opportunistisch dus. Ook de laatste try was van Arlo en we sloten we af met 41 – 7. Verdiend gewonnen, leuke pot iedereen stervenskoud.

Noemenswaardig zijn toch wel de hippe nieuwe gele schoentjes van Jerker, zie de foto. Moet je ook durf voor hebben, toch?.

De vraag rijst steeds vaker: waarom liggen onze shirts niet klaar zoals bij het tweede, eerste, en zelfs bij de colts? En waarom zijn onze shirts zo verouderd en als set incompleet? Zijn we daarom het putje van de club? Mogelijk een vraag aan het bestuur.

De derde helft is gezellig, het tweede speelt ook thuis en staat inmiddels op het veld.. Man of the Match zou voor mij toch wel Sybren zijn, voor de enorme inzet en het inbeuken. Wouter bedankt de tegenstander en de reff. Ik kon weer eens geen song bedenken en val terug op iets wat ik eigenlijk maar half weet en vooral niet kan. “we are men, we are warriors!” Sorry Paul.

Mark Hamel heeft de biermantaak op zich genomen, waarvoor dank.

Schotland-Ierland op het grote scherm, de open haard brand niet en er gaan wat jugjes in de ronde..

Spelers:
1. Jeroen Beishuizen
2. Jan-Willem van Oldeneel
3. Peter Dencher
4. Sybren van der Meulen
5. Martijn Heijning
6. Wouter de Groot
7. Paul Dorrestijn
8. Hans Hentzepeter
9. Nico Aparicio
10. Mark Hamel
11. Robbert Jacobs
12. Rob Pel
13. Marco Pel

14. Eric Luteijn
15. Jerker Grader
16. Imed Larguèche
17. Arlo Vlaar
18. Berend de Jong
19. Fred van Verseveld
20. Mark Tusveld
21. Charley dekker
22. Rob Houba

Eric MotH

Geen opmerkingen: