dinsdag, november 22, 2011

Den Helder 1 - ’t Gooi 3 (32-12)

Het licht aan het einde van de mistige tunnel scheen zondag op het veld vanRugbyclub Den Helder. Letterlijk welteverstaan, de weerkundige mist was namelijk wel opgetrokkentoen wij aan de wedstrijd begonnen.

De mist in de koppies daarentegen verdween pas een minuut of 10 later. Toen keken we inmiddels tegen een achterstand aan van een tweetal tries. Zonde.

Achteraf gezien zeker zonde want het wedstrijdbeeld in de resterende 70minuten vwb het RUGBY gedeelte was dat we zeker aan elkaar gewaagd waren.(De man of the match van de praat- en kaartwedstrijd mag zijn eigenwedstrijdverslag schrijven)
Hadden wij onze kwaliteiten wat beter benut dan hadden we minimaal 1 of 2 bonuspunten mee naar huis moeten nemen. En eigenlijk hadden we ook best kunnen winnen.

Lineouts liepen verdacht soepel, scrums - met een ietwat geïmproviseerde 1erij en een verdwaalde center op de 3e rij - misschien wat minder maar de bal kwam vaker wel dan niet goed bij 8 en/of 9. ¾ lijn had zowel aanvallend als verdedigend wat meer op elkaar ingespeeld mogen zijn maar gezien de gelegenheidsopstelling zeerbegrijpelijk dat ook hier nog wat ruimte voor verbetering lag.

Den Helder liet zien dat met relatief simpel maar effectief speluiteindelijk een aantal gaten in onze verdediging te vinden was. Niet veel,maar genoeg voor een nette overwinning.
Wij waren misschien even vergeten dat we ook een spelpatroon hebben ontwikkeld wat tegen dit soort teams gewoon goed werkt.

Alles bij elkaar genoeg leermomenten en een stevige start van de tweedeseizoens helft. Volgende potten dus gewoon lekker die patronen spelen en eeniets betere warming up om wat scherper uit de startblokken te komen. Ingewikkelder moeten we het niet maken.

Henk-Jan Grimbergen
MotM

Geen opmerkingen: