’t Gooi 4 – Waterland 3: 25 - 26

Een mooie herfstdag in november. Waterland thuis, altijd lastig maar wel sportief en gezellig.
Een mazzeltje dat het 1e, 2e en 3e niet (thuis) hoefden te spelen, konden we eindelijk weer eens
op een christelijk tijdstip de wei in. Met als groot voordeel: iedereen was op tijd.

Met wat reserves uit het 3e op de bank begonnen we te gemakzuchtig aan de wedstrijd.
De kick-off stuiterde op een Gooi-buik in de handen van een Waterlander, na een aantal rucks en slechte tackles meteen een try voor Waterland zonder dat wij de bal aangeraakt hadden (behalve die buik dan).
Iedereen had meteen het idee: oei, dit wordt lastig.
Het was duidelijk: Waterland is gebrand op een revanche (uitwedstrijd 15-0 gewonnen).

Tien minuten later door slecht tackelen wederom een try tegen. Tijd om wat terug te gaan
doen. Met de voorwaartsen goed druk gezet, een line-out gewonnen en met 10-mans push over de try-lijn.
Back in business, dachten we. Waterland dacht daar anders over: boem, weer een try tegen.
In de laatste 20 minuten van de 1e helft kwamen we meer in ons eigen spel, wat resulteerde in een penalty-try.
Ruststand 21-12. Wel achter maar nog niet verloren.
Alhoewel het niet allemaal verliep zoals we wilden behield iedereen wel de discipline om niet te gaan praten, niet tegen elkaar en niet tegen de ref (Luteijn).

De tweede helft liet een beduidend ander beeld zien, ‘t Gooi alleen maar in de aanval op de helft van Waterland. Een mooie simpele aanval: gewonnen line-out, snel naar de wing en scoren. Kwartiertje later: gewonnen scrum, mooi actie tussen Nr 8 (Allard) en fly-half (Wisse) en
ondergetekende mocht het afmaken. Eindelijk op voorsprong.

Bij Waterland rammelde het aan alle kanten, kwam ook door de vele wissels die ze toepasten. ’t Gooi bleef aanvallen maar wist het niet af te maken.
(Vlaar! Je moet vaker meespelen). Na nog een niet te missen penalty was de bijna-eindscore
25-21. Laatste actie: line-out, gewonnen door de tegenstander, een maul wordt opgezet in het try-gebied(!) van Waterland en ….. ze breken uit! Definitieve uitslag: 25-26. Klote, klote, klote! Wat een teleurstelling!

We hadden als team goed, gedisciplineerd gespeeld, zeker de 2e helft. Met een paar jonkies (Blair, Sander en Kars) die het zeer goed deden en die mij het idee en vertrouwen geven dat de 2e
helft van de competitie erg leuk kan gaan worden.