woensdag, december 06, 2006

The Dukes 2 43 – 14 ’t Gooi 3

Aangezien de selectie met veel geblesseerde spelers kampt is er afgelopen donderdag aan diverse 3de team spelers gevraagd of zij bereid waren om de 2de team te komen versterken. Bij aankomst bij de Dukes bleek dat veel van ons dat waren. Een goede voorbeeld van ’t Gooi spirit. In principe was het een volledige 3de team met een paar aanvulling vanuit de 2de. Kijk zelf maar:

1ste rij = Sander J., Hans H. , Dillon.
2de rij = Ralf J.,Thijs B.
3de rij = Job de J., Dick V., Martijn H.
¾ lijn = Kevan G. (scrum ½), Richard v D. (fly ½), Roland B. & Titus (1ste & 2de center), Michael & Jaap O. (wing), Rob H. (foolback).
Res: Berend H., Jan Willem v. O. tot O., Maarten M.

De rit naar Den Bosch was niet voor ons allen even makkelijk. Vóór de aftrap kregen we een iet wat nare bericht te verwerken. Door een kleine ongelukje (alles weer goed Richard?) werd Dillon teruggetrokken om voor het 1ste team te spelen. Jan Willem stapte in.

De wedstrijd … hun KO en wij speelden de eerste helft met wind mee. Het was een wat rommelige begin met balbezit dat heen en weer ging maar uiteindelijk, na een minuutje of 5 konden de Dukes, met hun jonge snelle ¾ lijn, over de linker wing de eerste try drukken.

Deze eerste try hebben wij goed op de kin genomen en vervolgens zijn wij een hele tijd in de Dukes 22 gaan kamperen onder anderen te danken aan goede voorwaartsen spel en tactische kicks van Richard. Jammer dat wij deze druk niet in punten om zette want door weer een snelle break over de wing scoorde de Dukes hun 2de try.

Het was nu duidelijk, we moesten de ¾ lijn stoppen want als ze gingen ballen dan was hun snelheid te veel voor ons. Dit hebben wij helaas niet goed uitgevoerd en de Dukes hebben daar goed gebruik van gemaakt. Zij waren meer gedreven om de bal te hebben en dat vertaald zich in veel bal verlies van ’t Gooi. Ook hadden zij een sterke nummer 5, die niet alleen balvast bleek, maar ook veel meters uit ruks en mauls maakte wat onze fly-half en eerste center tot tackelen dwong. Mede hierdoor ontstonden steeds weer overlaps op de wing, niks ten nadele van Jaap of Michael.

Bij de pauze stonden wij een aantal tries achter en zelf zijn wij niet tot scoren gekomen. Gezien de wedstrijdbeeld was dit toch niet bepaald slecht voor een 3de team.

In de 2de helft, met wind tegen, ging het iets beter met ons. Het was moeilijk voor Kevan (eerste keer als scrum ½) om de rommelige ballen uit scrums, rucks en mauls naar de lijn te krijgen en door de snel opkomende verdediging kwam de bal niet verder dan Titus. Helaas voor de wingers die, volgens mij, geen aanvallende bal hebben gehad, unders & overs, gokjes en Albert Heijns ten spijte.

De Dukes kwamen wel weer tot scoren maar toen was het de beurt aan ’t Gooi. Na een tête a tête met Roland, moest die sterke nummer 5 met een hoofd wond het veld verlaten (om later nog voor hun 1ste team reserve te kunnen staan!). De voorwaartsen konden meer druk uitoefenen en met twee tries door Martijn Heijning (was dat tegen de paal aan?) en debutant Thijs Bouvy (klasse gespeeld) was de eer zeker gered.

Al om al hebben wij een prestatie neer gezet waar we trots op kunnen zijn, ondanks de 43-14 uitslag. Ik weet dat er een aantal jongens er tegenop zagen maar iedereen heeft het goed gedaan. Klasse !

Nu Hilversum 3 ……. zondag 10 december a.s.

Geen opmerkingen: