dinsdag, december 16, 2008

Oud-Hollandsche rugbytrip

Trip dus, of beter een naar vroeger Hollands glorie riekende barre tocht naar de altijd fijne vrome en vredige hanzestad Oldenzaal, alwaar we met open armen maar zonder koffiezetautomaat werden ontvangen. Aangekomen in de permafrost, werd onder het mom “met moet het ijs betreden als het koud is” aangevangen, maar bleken de elementen van generlei belemmering om de slome Oldenzaalse clowns tot een lachertje te degraderen. Het ging dan ook ras ende rap van een leien dakje met een legendarische overwinning als logisch gevolg.  Hierna werd met goede morale richting kroeg 1 werd getrokken.

In kroeg 1 leek de euro een daalder waard zo snel werden holle magen gevuld met naar beneden stortend geel water en stampot. Ook werd hier met de tegenstander gezongen en gedanst op de tafels en waren overal bloemen. In kroeg 2 werd echter de jolijt snel hervat en was het vechten tegen de bierkraan waarna dezen en genen ongewisse overblijfselen alreeds weder hoog brachten. Ook het dansen werd op het scherpst van de snede hervat, ditmaal met barvrouw, kerstman, en wie verder naar binnen durfde te stappen. Na kroeg 3 haakte deze klapvoet af maar schijnen nog wat kroegen te zijn aangerijgt. Deze Oldenzaal lovers nodig ik hierbij uit mij aan te vullen.

Verder dienen de volgende figuren gememoreerd te worden: miss werkweigering, de uit leer drinkende belg, jip en janneke, de tukmenisteeniaan, het kale model, de frikandelboer-die-alleen-geld-wisselt-als-je-het-netjes-vraagt, pien, de kerstman, jip, de nudist, de-paintballchef-met-te-korte-armen-om-zijn-ballen-te-poetsen, chef maillot, de-man-met-ovale-ballen, Berend&Guido en jip.

Resumerend zou uw debutant willen afsluiten met: volgend jaar op herhaling, off nie~daon?

 

Jeroen de Joode

Geen opmerkingen: