donderdag, december 18, 2008

Verslag oet Olnzel

Echte Gooise mannen tonen zichzelf

Oldenzaal - Na "Gooische Vrouwen" en "Hoe word ik een Gooische Vrouw" en "Echte Gooise meisjes" stonden eindelijk de spotlights op vierentwintig échte Gooise mannen gericht. Ze gunden afgelopen zaterdag de Oldenzalers een kijkje in hun chique rugbyleventje.


Vorige week donderdag presenteerden de oude meesters zich tijdens een perspresentatie in hun natuurlijke habitat Naerden, waar de heren op het terras van hun clubgebouw rugbyervaringen, brioches met eendenlever en amuses van carpaccio wegspoelden met overheerlijke biertjes.

Na een rit van zo'n 5 kwartiertjes arriveerden de Gooise mannen in hun bolides op de parkeerplaats nabij de stadsvilla van onze voorzitter. Daar werden de slaapplaatsen verdeeld. Zo sliepen er een aantal op Huize Erve de Kemper, Havezathe Goff en Kasteel Segerink.

Om 14.30 uur vond de kickoff van deze historische wedstrijd plaats. De 1e helft ging vrij gelijk op maar de ruststand was toch 0 – 7 in het voordeel van de Gooise mannen. In de 2e helft begonnen een aantal Harlequins alvast aan de 3e helft en zo konden de Oude meesters uit het Gooi snel hun voorsprong vergroten.

Na een korte drinkstop in de sportkantine van FC Berghuizen werden de Gooise mannen in lokale voertuigen naar het centrum van Oldenzaal gebracht, alwaar een heus stampot buffet en menig kannetjes bier op hen stonden te wachten. Langzaam aan werd het tijd om een aantal relikwieën uit te wisselen. Zo verkregen de Gooise mannen hun wisseltrofee (helaas een klein beetje beschadigd) terug. Door het 1e "thuisverlies"van de Harlequins konden ze voor de allereerste keer een heuse Harlequinpop van zo'n 1,40 meter hoog overhandigen aan een winnend team. De verplichting die hier achterzit is dat deze Harlequinpop terallertijde in het clubhuis van 't Gooi aanwezig moet zijn. Is dat niet het geval staat daar een straf op van 1 vat ( 50 liter) bier. Nu gaat het gerucht in Oldenzaal dat er een beloning is uitgeloofd om deze Harlequin naar 'de Boeskoolstad terug te brengen. M.a.w. woorden Gooise mannen pas in 2009 op voor Twents sprekende lieden in jullie fantastische clubhuis.

Tot laat in de ochtend was het onrustig in de binnenstad van Oldenzaal. Een aantal Goooise mannen hadden niet alleen een groot aantal cafés verkend maar ook een aantal lokale schoonheden. Deze staan er in heel Nederland bekend om dat ze alles inslikken. Natuurlijk hebben we er een aantal gevraagd iets te vertellen over hun ervaringen met échte Gooise mannen.

De 23-jarige studente Hoge Landbouwschool Geertruida en de 31-jarige HEMA-verkoopster Annemieke hadden lang getwijfeld om first contact te maken met die Gooise ballen. „We war'n best bang voor negatieve reacties op ons boerse lev'ntje. Natuurlijk wordt het wat aangedikt dat we om vijf uur 's morgens hun mee naar huis hebb'n meegenom'n. Maar we scham'n ons nergens voor, laat ze maar klets'n. Als de mens'n maar wet'n dat we ook ambities hebb'n en dat we daarnaast hard studer'n en/of worst verkop'n bij de HEMA, graag onze grenz'n wild'n verlegg'n".

Al met al een bijzonder geslaagd weekend en de Harlequins kijken al uit naar weekend in het voorjaar van 2009 om zo kennis te maken met het rugby- c.q. nachtleven in Naarden en omstreken met échte Gooise vrouwen.

Geen opmerkingen: